Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inför Fifa-förbud - i sin jakten på uppflyttning

Foto: Bryn Lennon

Leyton Orient hade åtta raka segrar.

Sen släpptes tv-spelet Fifa '14.

Då slutade laget att vinna.

Nu förbjuder managern sina spelare Fifa på matchdagar.

Det engelska League One-laget Leyton Orient stormar fram i sin jakt på en uppflyttningsplats till Championship, den engelska andradivisionen.

Men den senaste tiden har laget - som inledde lysande, med åtta raka segrar - börjat vackla. Leyton Orient har bara lyckats bärga två poäng, två raka 1-1-matcher, den senaste veckan och managern Russell Slade har funnit ett samband: Spelarna tappade form samtidigt som nya tv-spelet Fifa '14 kom ut.

"Fastnade framför Fifa"

Nu agerar tränaren - och Fifa-förbjuder spelarna. Åtminstone på bussresorna inför matcherna.

"Före de flesta matcherna så fastnade ett gäng spelare framför en Fifa '14-match, och ibland spelade de med det egna laget mot det nästkommande motståndet.", säger klubbens mediakommunikatör Johnny Davies till Independent, enligt Eurosport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.