Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inför åttondelsfinalen i CL – italiensk polis fruktar oroligheter

Supportrar till Frankfurt i Neapel under onsdagen.
Foto: CIRO FUSCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Italiensk polis har tagit höjd för oroligheter i Neapel inför kvällens match.
Foto: CESARE ABBATE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Åttondelsfinal i Champions League mellan Napoli och Frankfurt. 

Då tar italiensk polis höjd för oroligheter i Neapel. 

– Vi måste se till att det blir en fantastisk dag, utan konflikter mellan supportrarna, säger Napolis lagkapten Giovanni Di Lorenzo.

På onsdagskvällen avgörs dubbelmötet mellan Napoli och Eintracht Frankfurt i Champions Leagues åttondelsfinal. Italienarna har en 2–0-ledning att gå på från första mötet i Tyskland.

Matchen föregås av ett massivt polisuppbåd i Neapel inför matchen. Italiensk polis förbjöd först tyska medborgare att gå på matchen, men detta beslut ogiltigförklarades av italiensk domstol.

Har nekats biljetter

I stället har supportrar till Eintracht Frankfurt förbjudits inträde till arenan, av oro för sammandrabbningar mellan supportrar till lagen. Trots detta uppges omkring 400 Frankfurtsupportrar ha anlänt till Neapel på tisdagskvällen under en omfattande polisiär närvaro, skriver danska Ekstrabladet

Enligt Football Italia ska de tyska supportrarna åkt till Neapel med tåg från städer som Bari, Bergamo och Salerno. Polis misstänker att de anlänt med supportrar till Atalanta, som ett sätt att kringgå biljettrestriktionerna. 

Tidigare oroligheter supportrar emellan 

Matchen i Tyskland föregicks av sammandrabbningar mellan lagens supportrar, och italiensk polis fruktar nu nya oroligheter.

– Vi måste se till att det blir en fantastisk dag, utan konflikter mellan supportrarna, varken på stan eller på arenan, säger Napolis lagkapten Giovanni Di Lorenzo.

Flera medier rapporterar att Napolisupportrar och italiensk polis rört sig kring Frankfurtsupportrarnas hotell, dit de eskorterats, under natten mot onsdagen. Samtidigt ska natten ha varit lugn i Neapel, utan oroligheter.

Matchen mellan Napoli och Frankfurt har avspark 21.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.