Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Pinsamt – det är ett skämt”

Marcus Rashford och Gareth Southgate under matchen.Foto: DAVID KLEIN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Bulgarien straffas efter scenerna under EM-kvalmötet med England.Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN

Bulgarien straffas efter rasistiska ramsorna på läktaren under EM-kvalmötet med England.

Ett straff som nu döms ut fullständigt.

– Det här är pinsamt – det är ett skämt, säger Sky Sports-experten Clinton Morrison.

Bulgarien straffas med att spela den kommande hemmamatchen i EM-kvalet utan publik, på grund av de rasistiska ramsorna supportrar sjöng i samband med kvalmatchen mot England (0–6) tidigare i oktober. Det meddelar Europeiska fotbollsförbundet Uefa. Bulgariens fotbollsförbund får dessutom böter på motsvarande cirka 860 000 kronor.

Utöver stängda läktare i en match får Bulgarien även en slags villkorlig dom, som innebär att om supportrar på nytt uppträder på ett rasistiskt sätt kommer Uefa döma Bulgarien till att spela ytterligare en match inför tomma läktare. Den villkorliga domen gäller i två år. Bulgariska förbundet får även betala cirka 114 000 kronor i böter för att supportrarna störde under den engelska nationalsången.

– Spelare får höra all sorts rasism på planen och det här blir straffet. Uefa måste fundera över vad de håller på med, Sky Sports Clinton Morrison.

– Det förvånar mig inte och det gör ont att säga det. Det var det här jag förväntade mig att Uefa och det är inte bra. Vilken sorts signal skickar de när Nicklas Bendtner får högre böter för att han har fel logo på sina kalsonger.

”Pinsamt – det är ett skämt”

Clinton Morrison har själv en lång spelarkarriär i engelska ligasystemet bakom sig.

– Det här är pinsamt. Det är ett skämt. Jag vet inte hur det ska lösas. Vi bara fortsätter snacka och det blir inte bättre. 

Även bland aktiva spelare kommer reaktioner på Uefas straff.

”Ytterligare en pinsam dom i dag. Två matcher bakom stängda dörrar för nazisthälsningar och rasism. Världen måste vakna upp”, skriver Liverpool-talangen Rhian Brewster på Twitter.

Bulgarien möter Tjeckien i sin nästkommande EM-kvalmatch på hemmaplan, den 17 november.

 

LÄS MER: Straffet för kalsongkuppen: 880 000 kronor. 

Dagens tre största sportnyheter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.