Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot Juventus efter Ronaldo-orden

Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PACIFIC PRESS / PACIFIC PRESS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt.

Stjärnan själv nekar till anklagelserna – och på torsdagen ställde sig Juventus bakom stjärnan.

Nu möts klubben av kritik för hur de uttryckte sig i uttalandet om portugisen.

Den tyska tidningen Der Spiegel rapporterade förra året att fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo anklagas för att ha våldtagit en kvinna under en festkväll i Las Vegas 2009.

Samma tidning publicerade förra veckan en ny artikel där kvinnan i fråga, 35-åriga Kathryn Mayorga, trädde fram med namn och bild.

Anklagelserna har skakat Ronaldos familj, med flickvännen Georgina och hans fyra barn, och på onsdagen nekade stjärnan till anklagelserna i ett uttalande på Twitter.

”Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev Ronaldo.

Juventus kommenterade

Ronaldo, en av världens rikaste idrottare, kommer fortsätta spela för klubblaget Juventus framöver. Under torsdagen kommenterade den italienska klubben för första gången anklagelserna mot portugisen.

”Cristiano Ronaldo har de senaste månaderna visat sin otroliga professionalism och sitt engagemang, vilket uppskattas av alla i Juventus. Händelserna som enligt uppgift hände för nästan tio år sedan förändrar inte den uppfattningen, som delas av alla som har kommit i kontakt med den här stora mästaren”, skrev Juventus på Twitter.

 

Kritiken: ”Det är skandalöst”

Nu riktar tunga fotbollsskribenter kritik mot Juventus uttalande, eftersom de bland annat menar att det saknar relevans att påpeka Ronaldos professionalism och det faktum att den påstådda händelsen ska ha ägt rum för tio år sedan.

”Konstigt, och fruktansvärt slappt uttalande från Juventus. Det framstår som fruktansvärt avvisande, det ser inte bra ut”, skriver Times Oliver Kay på Twitter.

”Det här uttalandet är väldigt tondövt”, skriver The Guardians Jim Waterson.

”Juventus verkar vilja ignorera anklagelserna eftersom det ska ha inträffat för tio år sedan”, skriver Karim Zidan, bland annat på SB Nation, ESPN och The Guardian.

”Sluta twittra, Juventus”, skriver Sportsnets John Molinaro.

”Det här är skandalöst och oförståeligt”, skriver Ewan MacKenna, som bevakat fallet kring Ronaldo och Mayorga för flera medier.