Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot den sista bilden på Maradona

Foto: DIEGO MARADONA PRESS OFFICE/AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Den sista bilden på Diego Maradona har väckt ilska. 

Bilden publicerades på läkaren Leopoldo Luques Instagramkonto efter att han opererat Maradona tidigare i november – något som fotbollslegendarens familj inte uppskattade. 

– Jag vill be om ursäkt till de som tog illa upp, säger Luque till argentinska Clarin.

Diego Maradona är död. Den argentinska fotbollslegendaren föll ihop en hjärtattack i sitt hem i staden Tigre under onsdagen och fördes akut till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda. VM-guldmedaljören från 1986, vars status nådde religiösa höjder i italienska Neapel, blev 60 år gammal. 

Maradona var under ständig observation i hemmet i Tigre, där han återhämtade sig efter en operation i början av november. Den nyblivne 60-åringen la först in sig själv frivilligt på ett sjukhus i La Plata, i närheten av Buenos Aires, men tvingades senare till en akut operation efter en hjärnblödning. 

Operation uppgavs ha gått bra och Maradona fick lämna sjukhuset. I samband med operationen togs också vad som uppges vara den sista bilden på Diego Maradona. Kirurgen Leopoldo Luque publicerade en bild på sig själv vid sidan av en nyopererad Maradona i sjukhuskläder – något som inte blev uppskattat inom fotbollsikonens familj, skriver argentinska Clarin. 

Diego Maradona: Läkarens ursäkt efter bilden

Familjen var inte informerad om fotoögonblicket, men Leopoldo Luque menar att bilden togs i samförstånd med Maradona. 

– Jag vill be om ursäkt till de som tog illa upp. Jag menade aldrig att skapa någon form av konflikt. Jag trodde att bilden skulle tas emot väldigt bra av alla, men så var det inte. Så jag vill verkligen be om ursäkt om någon tog illa upp och tyckte att bilden var olämplig, säger Luque till den argentinska dagstidningen Clarin. 

– Jag vill också lägga till att Diego gick med på att ta bilden, det var inget jag bestämde själv. Jag har många bilder med Diego, han ber mig om mer än vad jag ber honom om. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.