Ilskan: ”Inget gott att säga om dem”

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Först protesterade personerna på den ungerska läktaren mot att de Engelska spelarna gick ner på knä. 

Sedan hamnade de i en konfrontation med polisen på läktaren och ett stort bråk utbröt.

Nu fördömer de engelska spelarna agerandet och efterlyser hårdare tag.   

– Som spelare kommer vi att fortsätta ta det och hålla ihop, säger Declan Rice till Football Daily. 

När England och Ungern möttes tidigare i höstas tvingades flera engelska spelare att utstå rasistiska påhopp från läktarna. 

Under tisdagen möttes lagen på Wembley i en match som slutade 1-1. Men precis som i höstas kom den tillresta ungerska klacken att hamna i fokus. De ungerska fansen hamnade i ett stort bråk med den engelska polisen där bland annat en person arresterats för att rasistiskt förolämpat en funktionär, det skriver Daily Mail.  

Och när de engelska spelarna gick ner på knä inför matchen hölls det upp banderoller på bortaläktaren som tydligt motsatte sig engelsmännens budskap. 

Den engelske försvararen Tyrone Mings berördes däremot inte av banderollerna. 

– Den gemenskapen som folk ser ser förändras inte på grund av banderoller. Den förändras inte på grund av folks åsikter. Den förändans inte på grund av att folk motsäger sig det vi står, för så det gör ingen skillnad för mig, säger han i en intervju efter matchen. 

”Det är inte tillräckligt”

De engelska spelarna kommer att fortsätta stå enade och fortsätta att gå ner på knä. Samtidigt åberopar de hårdare tag från Uefa.  

– Vi ska fortsätta att göra det och fortsätta att sprida vårt budskap. Vi pratade om det när vi var i Ungern, jag tycker att det måste bli hårdare straff från Uefa mot den sortens människor. jag tycker att porta dessa personer från att gå på matcher inte är tillräckligt men som spelare kommer vi att fortsätta ta det och hålla ihop, säger Declan Rice till Football Daily

Mittbacken John Stones ryter även han ifrån. 

– Jag har inget gott att säga om dem som supporters eller som människor. Vi respekterar alla och känner att vi har en fantastisk plattform att göra våra röster hörda och det är det vi gör innan matchen och står starkt tillsammans som ett lag. 

Fifa går igenom rapporten

Dagen efter matchen kom också en kommentar från Fifa där de meddelar att de håller på att gå igenom rapporten från matchen för att senare kunna vidta åtgärder. 

”Fifa fördömer starkt incidenterna i England mot Ungern och Albanien mot Polen och vill framhålla man fast och beslutsamt tar avstånd från alla former av våld, lika så alla former av diskriminering eller övergrepp, skriver man enligt BBC. 

Vidare skriver Fifa:

”Fifa har en tydlig nolltolerans mot sånt motbjudande uppträdande inom fotbollen


Jannes brandtal: ”Inte perfekt än”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.