Foto: / RITZAU / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABFoto: / RITZAU / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
 Foto: / RITZAU / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Ilskan: "Du är en skam"

Publicerad

Åge Hareide kunde fira att han tagit Danmark till VM efter en bragdmatch.

Men i stället hamnade den forne Malmö FF-tränaren i ett hätskt ordkrig med en irländsk journalist.

– Du är en skam för pressen, säger Hareide enligt TV2. 

Först tog sig Sverige till VM med en bragdmatch på San Siro – och i går var det lillebrors tur. Danmark kvalade in till slutspelet i Ryssland med en imponerande 5-1-seger på bortaplan mot Irland. Tottenham-stjärnan Christian Eriksen stod för ett hattrick och var matchens gigant. 

Men förbundskapten Åge Hareide var inte bara glad efter matchen. Den forne Malmö FF-basen visade prov på sitt heta temperament när han hamnade i en konflikt med en irländsk journalist. Samme journalist hade råkat i ett hätskt ordbyte med Hareide redan efter första match i playoffet mellan Irland och Danmark. 

Hareides bråk med journalisten

REPORTERN: – Det var ingen bra uppvisning av internationell fotboll. Klandrar du Irland mer än Danmark för det?

HAREIDE: – Jag vet inte vad man ska förvänta sig av internationell fotboll. Vad är problemet?

REPORTERN: – Dålig match.

HAREIDE: – Du kan säga vad du vill men jag skulle inte säga det.

"Du är en skam"

I går passade Hareide på att ta hämnd. 

– Du snackar med mig på ett avskyvärt sätt. Jag vill inte ge dig någon kommentar, för du är en skam för pressen. Du frågade om vi var dåliga för internationell fotboll? Vi visade det i dag, sa Hareide enligt norska TV2.

Därefter stormade Hareide ut ur pressrummet. 

Danmarks avancemang är historiskt. Aldrig tidigare har tre nordiska lag varit med i ett och samma VM, men nu kommer Danmark, Sverige och Island alla tre spela i Ryssland. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag