Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikonens stöd till Messi: ”Har all rätt i världen”

Lionel Messi.Foto: MARC GONZALEZ ALOMA/ACTION PLUS/SHUT / MARC GONZALEZ ALOMA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTT
Lionel Messi.Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP TT NYHETSBYRÅN
Rivaldo.Foto: LLUIS GENE / AP EFE

Storbråket i Barcelona mellan sportchefen Eric Abidal och lagkaptenen Lionel Messi fortsätter. 

Nu ger sig den tidigare Barcelonastjärnan Rivaldo in i konflikten – på Messis sida. 

– Messi har all rätt i världen att vara arg, säger Rivaldo. 

Eric Abidal har haft en tung vecka på jobbet. Efter att han öppet kritiserade spelartruppen och anklagade dem för bristande professionalism under förre tränaren, Ernesto Valverde, så gick världens bästa fotbollsspelare och klubbens lagkapten, Leo Messi, till motattack genom hans Instagramkonto. 

”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna men jag tycker att alla måste ta sitt ansvar för sina egna uppgifter och ta hand om sina egna beslut. Spelarna tar sitt ansvar för det som händer på planen, och vi är de första att erkänna när det inte går bra. De som är ansvariga för den sportsliga ledningen måste också ta sitt ansvar och framför allt för besluten de tar”, skrev Messi då. 

Efter den tunga kritiken svarade Barcelona genom att kalla till krismöte – med sportchefen Abidal. 

Rivaldo: ”Messi har all rätt i världen att vara arg”

I en intervju med Mundo Deportivo gav sig Barcelonas vänsterback Jordi Alba in i konflikten – genom att kritisera den. 

– Utomstående kastar redan tillräckligt med skit på oss, så vi behöver inte kasta mer själva, säger han enligt Mundo Deportivo

Men Alba är inte den enda profilen som gett sig in i bråket. Efter att konflikten blossade upp så har stora Barcelonaprofiler tagit ställning. Den senaste personen att ge sin syn på saken är tidigare Barcelonaspelaren och den tvåfaldige brasilianske världsmästaren Rivaldo. 

– Messi har all rätt i världen att vara arg på Abidal för hur han klagade på bristande professionalism hos vissa spelare i träning, särskilt som han inte pekade ut några specifika namn. Det kastar ett tvivel över hela truppen, säger han enligt Marca

Tvingar Messi att agera

Rivaldo menar att Messi bara försöker skydda laget, och att Abidals beteende helt enkelt tvingade fram en reaktion från honom. 

– Abidal var naiv som sade någonting som det där i en intervju. Det var ju klart att det skulle få ett stort medialt genomslag, något som tvingar Messi att agera, säger Rivaldo. 

Vart sagan slutar vet ingen. Något som inte lär haft någon som helst lindrande effekt är faktumet att Barcelona åkte ur Copa del Rey mot Athletic Bilbao under torsdagen. Detta efter att Sergio Busquests stått för ett självmål i matchminut 93, i matchen som slutade 0–1. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.