Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikonens förvandling efter stora förfallet

Paul Gascoigne.Foto: KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Paul Gascoigne.Foto: FAMEFLYNETUK/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Paul Gascoigne har kämpat med missbruk och personliga tragedier i decennier.

Nu har fotbollsikonen återhämtat sig – och förvandlingen får hans fans att häpna. 

Paul Gascoigne är den engelska fotbollens evige Gossen Ruda. Som ett resultat av ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk har 49-åringen fallit offer för en snudd på ändlös rad skandaler.

De senaste åren har dock legendaren hävdat sig vara frisk från sina beroenden och har gjort en rad tv-framträdanden där han har berättat om sin återhämtning.

Men så sent som i december fick han ett återfall. Då fick Gascoigne föras till sjukhus efter att ha hittats blodig på golvet i ett hotellrum. The Sun skrev då att olyckan kom under en period då Gascoigne druckit minst sex flaskor gin. Under samma period dök det upp oroväckande bilder på "Gazza" i de engelska tabloider – bilder där Gascoigne föreföll vara ordentligt fast i missbruket igen. 

Paul Gascoigne fast i missbruk

Paul Gascoigne.Foto: STEVE FINN/SPLASH NEWS / STEVE FINN/SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Men nu har Gascoigne visat nya livstecken som glatt alla hans fans. Ikonen har återaktiverat sitt Twitter-konto och publicerat nytagna bilder där han, enligt gängse uppfattning, framstår som betydligt fräschare och mer välbevarad än på länge.

https://twitter.com/Paul_Gascoigne8/status/950439090771693570

"Jag är tillbaka, gänget, jag vill bara hälsa alla gott nytt år och jag kan själv inte bärga mig inför ett fantastiskt 2018", skriver Gascoigne på Twitter. 

https://twitter.com/Paul_Gascoigne8/status/950002557828714497

Daily Mirror har sammanställt fansens reaktioner på de nya Gazza-bilderna. Hans följare på Twitter beskriver förvandlingen som "helt otrolig" och redogör hur glada de är för hans skull. 

En av de stora

Gascoigne slog igenom i Newcastle i slutet av 80-talet innan han lämnade klubben för spel i Tottenham. Under Italien-VM 1990 var han en av de stora stjärnorna i det England som tog sig till semifinal.

Två år senare blev han en av de första engelsmännen som tog flytten till Italien och Lazio. Han avslutade sin Premier League-karriär med spel i Everton.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.