Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens förvandling efter stora förfallet

Paul Gascoigne. Foto: KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Paul Gascoigne. Foto: FAMEFLYNETUK/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Paul Gascoigne har kämpat med missbruk och personliga tragedier i decennier.

Nu har fotbollsikonen återhämtat sig – och förvandlingen får hans fans att häpna. 

Paul Gascoigne är den engelska fotbollens evige Gossen Ruda. Som ett resultat av ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk har 49-åringen fallit offer för en snudd på ändlös rad skandaler.

De senaste åren har dock legendaren hävdat sig vara frisk från sina beroenden och har gjort en rad tv-framträdanden där han har berättat om sin återhämtning.

Men så sent som i december fick han ett återfall. Då fick Gascoigne föras till sjukhus efter att ha hittats blodig på golvet i ett hotellrum. The Sun skrev då att olyckan kom under en period då Gascoigne druckit minst sex flaskor gin. Under samma period dök det upp oroväckande bilder på "Gazza" i de engelska tabloider – bilder där Gascoigne föreföll vara ordentligt fast i missbruket igen. 

Paul Gascoigne fast i missbruk

Paul Gascoigne. Foto: STEVE FINN/SPLASH NEWS / STEVE FINN/SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Men nu har Gascoigne visat nya livstecken som glatt alla hans fans. Ikonen har återaktiverat sitt Twitter-konto och publicerat nytagna bilder där han, enligt gängse uppfattning, framstår som betydligt fräschare och mer välbevarad än på länge.

https://twitter.com/Paul_Gascoigne8/status/950439090771693570

"Jag är tillbaka, gänget, jag vill bara hälsa alla gott nytt år och jag kan själv inte bärga mig inför ett fantastiskt 2018", skriver Gascoigne på Twitter. 

https://twitter.com/Paul_Gascoigne8/status/950002557828714497

Daily Mirror har sammanställt fansens reaktioner på de nya Gazza-bilderna. Hans följare på Twitter beskriver förvandlingen som "helt otrolig" och redogör hur glada de är för hans skull. 

En av de stora

Gascoigne slog igenom i Newcastle i slutet av 80-talet innan han lämnade klubben för spel i Tottenham. Under Italien-VM 1990 var han en av de stora stjärnorna i det England som tog sig till semifinal.

Två år senare blev han en av de första engelsmännen som tog flytten till Italien och Lazio. Han avslutade sin Premier League-karriär med spel i Everton.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!