Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens förfall – utblottad och jagad av myndigheter

Fotbollsstjärnan Ronaldinho har obetalda skulder på drygt 20 miljoner kronor. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FOTOARENA IMAGO SPORTFOTODIENST
Ronaldinho gör landskamp nummer 100 för Brasilien Foto: BILDBYRÅN

2005 utsågs Ronaldinho till världens bästa fotbollsspelare och hade flera lukrativa miljonkontrakt med sponsorer.

I dag är verkligheten en helt annan för brasilianaren.

Ronaldinho, 38, satte en hel fotbollsvärlds hjärtan i brand under mitten av 00-talet.

Brassen var i allra högsta grad bidragande till Brasiliens VM-guld 2002 och gjorde stor succé i Barcelona mellan 2003–2008, dit han anslöt från Paris Saint-Germain. Han utsågs även till världens bästa fotbollsspelare 2005 när han fick utmärkelsen Ballon d'Or.

Stjärnan lade skorna på hyllan efter en sejour i Fluminense 2015 men fortsätter att skapa rubriker i sedvanlig ordning. Lika uppmärksammad för sina insatser på plan är stjärnan för sitt leverne utanför planen med fester och uppmärksammade kärlekshistorier.

 

LÄS MER: Ronaldinho gifter sig – med två kvinnor samtidigt

 

I konflikt om ett olovligt bygge

Nu är den förre fotbollsstjärnan åter på förstasidorna i hemlandet, detta efter att hans ekonomi granskats. I ett utdraget bråk om ett bygge på olovlig mark har Ronaldinho samlat på sig drygt 20 miljoner kronor i utlägg – en skuld han inte har betalat. När brasilianska myndigheter började se över Ronaldinhos ekonomi visade det sig att han endast hade 50 kronor på sina bankkonton, skriver Marca.

Trots avsaknaden av ekonomi verkar det dock inte gå någon nöd på brassen. Den senaste tiden har han varit i Kina och Japan på reklamuppdrag och skojätten Nike har nyligen släppt en hyllningskollektion i Ronaldinhos namn. 

På grund av de obetalda skulderna har myndigheterna tröttnat och en domstol har nu beslagtagit Ronaldinhos pass. 

Ronadinho under storhetstiden i Barcelona. Foto: MANU FERNANDEZ / AP

Barcelona tog avstånd från Ronaldinho

För bara några veckor sedan tog Ronaldinhos gamla klubb Barcelona avstånd från fotbollsikonen. Detta efter att han på sociala medier öppet visat sitt stöd för Jair Bolsonaro i det brasilianska presidentvalet. 

Bolsonaro, som vann valet, beskrivs som högerextrem av The Guardian. Han har lovat krafttag mot kriminalitet och korruption i landet. Bland annat förespråkar han ledigare vapenlagar och hårdare straff. Han har lyft tortyr som ett rimligt straff och vill återinföra dödsstraffet. Bolsonaro har också uttalat sig kritiskt och nedsättande om Brasiliens svarta befolkning, homosexuella, vänstern och brasilianska urfolkssamhällen. 

Detta såg Barcelona, enligt tidningen Sport, som oförenligt med klubbens värderingar och "oacceptabelt" att associeras med. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!