Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikonen isolerad: ”Är svårt att leva här...”

Kurt Hamrin på Idrottsgalan 2010.Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Hamrin och Pele i Brasilien 2008.Foto: ERALDO PERES / AP
Italien är mycket hårt drabbat av coronaviruset.Foto: ALESSANDRO SERRANO' / STELLA PICTURES/AVALON.RED B5725

Kurre Hamrin, 85, sitter fast i sin lägenhet i Florens.

Fotbollsikonen har inte varit utanför lägenheten på tre veckor på grund av coronaviruset.

– Det jag sörjer mest är friheten, säger Hamrin till Aftonbladet.

Kurt ”Kurre” Hamrin lever sedan många år i Italien och tillsammans med hustrun Marianne lever han i Florens sedan en tid tillbaka.

Nu är makarna Hamrin fast i den italienska karantänen på grund av coronavirusets framfart.

Italien är det land i Europa som drabbats hårdast och utfärdade för 17 dagar sedan ett utegångsförbud i hela landet med få undantag. Över 7500 personer har avlidit i sviterna av virussjukdomen.

Kurre Hamrin i karantän i Florens

– Det är rörigt, svårt att leva här nere just nu. Det är inte roligt att inte kunna gå ut. Jag går upp, äter frukost, får hem tidningarna, sitter och läser och tittar på tv. Sedan kommer kvällen och då går jag och lägger mig. Det jag sörjer mest är friheten. Eller sörjer och sörjer... Det som är jobbigt är att inte ha frihet, att inte kunna göra det man själv vill, det jag varit van vid i 85 år. Jag vill kunna ta en promenad och komma in i det vanliga livet, säger Hamrin till Aftonbladet.

Hamrin själv är vid god vigör men har inte lämnat hemmet på tre veckor. I stället får sonen Ricardo köpa hem mat och dylikt till sina föräldrar. 

Men någon oro över att smittas själv är han inte.

– Nej, nej, nej. Det värsta är att det inte finns något att göra och att barnen inte får komma in. Fotbollen är slut och de program som sänds är repriser, säger Hamrin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.