Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ibrahimovic rasande – efter märliga incidenten

Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovics vecka har varit händelserik. 

Han har varnats för att ha armbågat en motståndare – och samtidigt bötfällts för en filmning. 

Under nattens match var Zlatan i blåsväder igen då han skällde ut domaren efter en minst sagt märklig incident. 

Under onsdagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic friades från vidare straff efter sin armbåge i ansiktet på motståndaren Mohamed El-Munir under derbyt mellan Los Angeles Galaxy och LAFC. 

Zlatan blev utredd av MLS:s disciplinnämnd, men lyckades komma undan med en varning. Ytterligare ett beslut kom sedan från ligan, men den här gången kom han inte undan – utan fick i stället böta efter att ha filmat, skrev MLS i ett pressmeddelande. 

Gick till angrepp

Svensken gick då till angrepp mot ligan.

– Jag känner att jag blir granskad varje match. Jag känner mig jagad och det är inte okej, för jag spelar min sorts fotboll och jag måste få känna mig fri i den, säger Zlatan enligt LASports Access. 

Under natten till söndagen var det åter dags för Los Angeles Galaxy att spela match. Portland Timbers väntade på bortaplan och inledde bäst. Hemmalaget var i ledning i halvtid med 2-0. Och i den andra halvleken blev det inte bättre för Zlatans LA Galaxy. 

Domaren skälldes ut

Vid underläge med 0–3 rensade Efrain Alvarez bollen som träffade en Portlandspelare i ansiktet – efter att domaren blåst av för frispark. Domaren valde att ge Alvarez rött kort. Då gick flera LA Galaxy-spelare, däribland Zlatan, till angrepp med domaren som skälldes ut under flera minuter. 

Laget föll sedan hela 0-4, efter att Ibrahimovic blivit varnad i slutet av matchen.

Los Angeles Galaxy ligger trea i den västra konferensen. Rivalen LAFC leder tabellen med 49 poäng, tolv före Galaxy som spelar sin nästa match den 3 augusti på bortaplan mot Atlanta United. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.