Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ibra lämnade Milan på grund av mig...”

Zlatan spelade i Milan två säsonger mellan 2010 och 2012.Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
Foto: MARCIO MACHADO / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Thiago Silva var avgörande för Zlatans flytt till Paris Saint-Germain.

Nu berättar brasilianaren om samtalet som fick Zlatan att lämna Milan.

– Han sa ”jag skojar inte, om du inte går dit skriver jag inte på. Om du ljuger för mig mig kommer jag jaga dig”, säger Thiago Silva till France Football.

Zlatan Ibrahimovic är ryktenas man inför vinterns transferfönster och sägs bland annat vara aktuell för en comeback i Milan där han spelade i två säsonger mellan 2010 och 2012.

En av hans viktigaste lagkamrater när Milan tog hem Scudetton säsongen 2010/2011 var Thiago Silva och de båda lämnade klubben tillsammans för Paris Saint-Germain sommaren 2012.

Det blev starten på Milans nedgång och nu berättar Thiago Silva att Zlatan gick till PSG på grund av honom. När Silva hade skrivit på för den storsatsande franska klubben ringde Zlatan upp för att kolla om det verkligen stämde.

– Jag minns att Zlatan ringde mig och frågade ”skriver du verkligen på för PSG?”, säger Silva i en intervju med France Football.

Zlatan till Silva: ”Kommer jaga dig”

Under transferfönstret sommaren 2012 gjorde Paris Saint-Germain klart att man hade ambitionen att värva båda spelarna från Milan. Thiago Silva bekräftade för Zlatan att PSG hade köpt honom.

– Jag sa ”ja jag skrev just på”, berättar Silva och fortsätter:

– Då sa han ”jag skojar inte, om du inte går dit skriver jag inte på. Om du ljuger för mig mig kommer jag jaga dig.”

Den nu 35-årige Thiago Silva har varit PSG trogen sedan han gick dit sommaren 2012. Silva och Zlatan spelade tillsammans i laget i fyra säsonger innan svensken lämnade för Manchester United sommaren 2016.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.