Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllningen: Förändrade Liverpools mentalitet

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN

Under Luis Suárez tid i Liverpool så förändrade han klubbens mentalitet.
Jordan Henderson berättar om anfallarens inverkan på laget i en intervju med The Guardian.
I kväll är han tillbaka på Anfield igen.

Att Jordan Henderson och Liverpool haft en lysande utvecklingskurva de senaste åren är ingen hemlighet. Liverpool vann Premier League säsongen 2020/2021 och året innan stod de som segrare i Champions League. 

En av anledningarna till Hendersons tillväxt som spelare är mentaliteten som Luis Suárez smittade av sig med under sin tid i klubben.

– Jag lärde mig mycket av honom. Hans mentalitet hjälpte oss enormt när han var i Liverpool. Sättet han tränade på, hur han alltid ville vinna och hur han spelade sig igenom smärtgränser. Han fick mitt självförtroende att växa, berättar Henderson för The Guardian 

Tillbaka på Anfield

I kvällens Champions League-match tar Liverpool emot Atlético Madrid hemma på Anfield. Det blir ett kärt återseende för den förre Liverpoolanfallaren Luis Suárez som numera är spelar i den spanska huvudstadsklubben. Suárez kom till Liverpool från Ajax 2011 och tillbringade tre och ett halvt år i klubben. 

På sina 110 matcher stod anfallaren för 69 gjorda mål. Henderson förväntar sig att Suarez får ett varmt mottagande i sin återkomst på Anfield.

– När Luis spelade här så var han fenomenal under alla år. Han var helt enastående. Fansen uppskattar honom och allt han har gjort för den här klubben så det skulle vara härligt om han fick ett fint bemötande av publiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.