Hyllas: ”Valde inte den lätta vägen ut”

Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX / PAUL CURRIE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: IAN TUTTLE/BPI/REX / IAN TUTTLE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: OLLE SPORRONG

Victor Nilsson Lindelöf har gått från kritiserad till nyckelspelare i Manchester United. 

Men för tillfället är försvararen skadad, någonting som kom olägligt tycker före detta United-spelaren Jesper Blomqvist.

– Det är otroligt synd, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf fick som bekant en tuff första säsong i Manchester United. Men under den pågående säsongen har han tagit stora kliv och blivit en av de mest framträdande spelarna i truppen. 

Någonting som före detta United-spelaren Jesper Blomqvist menar att han alltid har sett i Lindelöf. 

– Jag har alltid hävdat att jag tycker att han är en United-spelare, och med det menar jag att han är en försvarare som både är snabb och på något sätt stark även om han inte är någon muskelknutte direkt, säger Blomqvist. 

Varför tror du att förra säsongen var så tuff för honom? 

– Han var i en stor klubb innan men det går inte riktigt att jämföra, och folk måste förstå att det är väldigt få spelare som skulle klara av att ta det klivet direkt in. Man måste vara funtad på ett visst sätt för det och han hade en del att lära, säger Blomqvist och fortsätter: 

– Men jag är så otroligt glad att han stannade kvar och inte valde den lätta vägen ut för förra året var det riktigt tufft för honom.

Blomqvist: "Nu vet alla"

Victor Nilsson Lindelöf är för tillfället skadad. Det var i matchen mot Crystal Palace för några veckor sedan som försvararen tog sig för låret mot slutet av matchen, och senare kom beskedet. 

– Han har fått en rejäl skada och kommer vara borta ett tag. Om vi har honom tillbaka till jul, då vi behöver så många spelare som möjligt, vore det bra, har José Mourinho sagt om skadan. 

Och det är ännu oklart när Lindelöf är tillbaka på planen. 

– Det är otroligt synd att han blev skadad för det är fortfarande lite känsligt, det är inte som att han har blivit en superstjärna än, men han har varit en av de absolut bästa spelarna den här säsongen, säger Jesper Blomqvist.

– Men han kommer få chansen igen när han kommer tillbaka. Han har nog alltid vetat själv att han kan, men nu vet alla andra också det. Både fans och lagkamrater.


FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger

LÄS MER: Fantasy Premier League 2018/2019 – tips och tricks 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.