Hyllas efter bilderna: ”Är som en pitbull”

Sebastian Larsson började springa - sen slutade han inte. 

Nu hyllas den svenska mittfältaren enormt av experten Hasse Backe. 

– Han som en pitbull, han bara morrar och kör, säger Backe i TV4.
– Den dagen jag springer och inte bryr mig på planen och är den typen av spelare då har jag ingenting på en fotbollsplan att göra, säger Larsson själv. 

Sebastian Larsson har genom hela sin karriär hyllats för sitt slit och sin offervilja. 1-1-matchen mot Spanien var ännu ett exempel på hur hårt Larsson jobbar. 

Under hela matchen sprang och pressade han de spanska spelarna och fick enormt med beröm av Hasse Backe i TV4:s sändning. 

– Han som en pitbull, han bara morrar och kör, säger experten i TV4.

– Den hungern han visar är imponerade och han statuerar ett exempel. Han visar sina lagkamrater vad som krävs för att i alla fall få ett oavgjort mot en nation som Spanien, fortsatte Backe i sändningen. 

”Ibland måste man vara lite arg också” 

Spelaren själv har inte haft tid över till att reflektera kring sin insats efter matchen. 

– Jag har inte hunnit analysera på något sätt, det blir väl en krigarinsats på många vis. Vi hade det jobbigt första 15-20, det kändes jobbigt. Vi försökte sätta en aggressiv press som vi hade pratat om, jag tycker verkligen att vi försöker men ibland får man ge kredd till motståndaren, de spelar sig ut den fantastiskt, säger Sebastian Larsson och fortsätter: 

– Vi växer in i matchen och är betydligt bättre med bollen än vad vi var nere i Spanien. Vad gäller min egen insats, jag krigar på.

Larsson lägger vikt vid att han litar på sina medspelare – och kommenterar även sitt temperament som blivit så tätt förknippat med hans spelstil. 

– Jag känner mig trygg i att alla mina lagkamrater ger allt i dag, det är en trygghet jag har i det här laget. Sedan har vi alla lite olika kvaliteter som behövs.

– Ibland måste man vara lite arg också. Jag är aldrig arg utanför planen så då tar jag ut min ilska på planen ibland.

Inga konstigheter att ta löpningar 

Hasse Backe öste också beröm över Sebastian Larsson löpningar under matchen. 

– Herregud, han kommer behöva syrgas snart så som han springer, kommenterade han i TV4. 

Men att springa, det är inga konstigheter för AIK-spelaren. 

– Jag har sagt det tidigare, den dagen jag springer och inte bryr mig på planen och är den typen av spelare då har jag ingenting på en fotbollsplan att göra. Så det är kul att se att glöden finns kvar.

Inte heller det här med viljan att ta dueller på fotbollsplanen. 

– Motståndare kan man säkert försöka påverka genom att försöka ge dem en smäll här och där, precis som de gör mot oss. Men i slutänden är det väl ett sätt att elda på sig själv och hitta kraft.

Daniel Kristofferssons dom - efter 1-1 mot Spanien

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.