Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hundarna dödas inför fotbolls-VM

Foto: YAHYA ARHAB / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hundar har dödats i massor för att städa upp inför ett Fifa-besök i Marocko.

Nu rasar vittnen till massakrerna, skriver Huffington Post.  

Djurrättsfrågor och idrottsevenemang är ingen ovanlig kombination. Inför OS i sydkoreanska Pyeongchang blev landets hundköttsindustri hett omdiskuterad bland djurrättsaktivisterna. Många förfasades av uppgifterna om att det finns över 17000 gårdar som varje år föder upp över 2,5 miljoner hundar – som sedan blir mat.

En liknande folkstorm har blåst upp inför Fotbolls-VM i Ryssland. Daily Mirror har tidigare rapporterat att tusentals vildhundar håller på att dödas i städerna som ska husera matcher. Anledningen ska vara att staten är rädd för att rabies ska spridas till de gästande fotbollssupportrarna. 

Hundar slaktas i Marocko

Nu har även Marocko, som ansökt om att få anordna VM 2026, hamnat i en liknande kontrovers. Inför Fifa-delegaternas besök i byn Aourir ska en grupp män beväpnade med gevär ha skjutit ihjäl ett antal hundar för att "städa upp stadsbilden". Liknande scener ska ha utspelats på en rad olika platser i landet. 

Så många som 50 till 70 hundar skjuts ihjäl per natt, rapporterar Huffington Post. Myndigheterna har dock förnekat att detta äger rum. De hävdar att hundarna endast fångas in för att bli vaccinerade. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!