Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotet: Kan tvingas ”ge upp” karriären

Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo nekar till våldtäktsanklagelserna.

Nu kan superstjärnan få svårt att resa till USA – och tvingas flytta hem till Portugal för att inte riskera att bli utlämnad.

– Om han sätter sin fot här så rycker de honom med största säkerhet, säger juristen Jan G Johansson som är verksam i USA.

Samtidigt meddelar Las Vegas-polisen att Cristiano Ronaldo kommer att förhöras.

För ett år sen kom de första våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo. 

Nyligen trädde amerikanskan Kathryn Mayorga, 35, fram i Der Spiegel där hon i detalj förklarade hur Ronaldo förgrep sig på henne efter en utekväll i Las Vegas 2009.

Den tyska tidningen påstår sig ha kommit över dokument från den portugisiske fotbollsstjärnans samtal med sin advokat – där Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga sa både ”nej” och ”sluta” under kvällen.

 

 

Något som Ronaldo nekar till.

"Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad", skrev Ronaldo på Twitter. 

Varnas: ”Kan vara omöjligt att åka till USA”

Polisen i Nevada har åter startat en förundersökning mot Cristiano Ronaldo, som nyligen beslutade sig för att ta en paus från spel med landslaget.

SportExpressen har pratat med den svenske juristen Jan G Johansson som är verksam i USA. Och han menar att Cristiano Ronaldo kan få svårt att jobba i USA i framtiden, ja, till och med att besöka landet.

Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

 

 

Myndigheterna kommer att agera.

– Om han sätter sin fot här i USA så rycker de honom med största säkerhet. Han får vara hemskt försiktig. Det kan visa sig vara helt omöjligt för honom i framtiden att komma till USA eller att arbeta här, säger han.

Men det råder inget inreseförbud för honom?

– Nej, tvärtom nästan. De vill att han ska komma hit så att de får jurisdiktion. Han får se upp så att han inte blir utlämnad helt plötsligt. Så var det med Roman Polanski, du vet, regissören. Han fick se upp hela sitt liv med var han satte sin fot.

I natt meddelade också Las Vegas-polisen att de planerar att kalla 33-åringen till förhör.

– Vi vet inte riktigt när det kommer att ske, men förr eller senare kommer vi att behöva prata med honom, säger en presstalesman hos polisen till Daily Mirror. 

Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN

Kan tvingas flytta hem till Portugal

Den rådande situationen innebär inte bara att Cristiano Ronaldo lär få problem med att resa till USA.

Han kan också tvingas flytta tillbaka till sitt hemland Portugal, skriver flera spanska medier.

 

 

USA har nämligen rätt att begära utlämning av brottsmisstänkta utlänningar, så länge de inte befinner sig i sitt hemland. Cristiano Ronaldo bor sen i somras i italienska Turin.

– Det normala vore att USA ansöker om utlämning av Cristiano Ronaldo. Lösningen för Ronaldo vore att åka till Portugal om det utfärdas en internationell arresteringsorder, säger juristen Emilio Cortés till den spanska radiokanalen Tiempo de Juego, skriver MSN. 

Han fortsätter:

– Om det blir så kan han bli gripen av amerikanska myndigheter så fort han sätter en fot utanför sitt land.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!