Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk skriver att de ska bryta sig in i mitt hus”

Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Fotbollsspelaren Paula Dapena vägrade hylla Maradona efter fotbollslegendarens död. 

Nu hotas 24-åringen till livet. 

– Folk har skrivit att de ska hitta min adress, ta sig in i mitt hus och bryta mina ben, säger hon i en intervju med spanska As

Efter Maradonas dödsfall har fotbollslegendaren hyllats av en hel värld med få undantag. Ett av dem är Paula Dapena som i stället utförde en protest mot argentinaren under en division 3-match i Spanien mellan Deportivo Abanca –Viajes Interracias FF. 

Matchen inleddes med en tyst minut – men alla spelare valde inte att hedra argentinaren inför matchen. Spelaren Paula Dapena, 24, satte sig i stället på knä med ryggen vänd – medan övriga spelare i matchen valde att hylla Maradona. 

– När jag fick reda på att det skulle vara en hyllning till hans minne, så vägrade jag att delta i den tysta minuten för att han var en våldtäktsman, pedofil och missbrukare, säger Dapena enligt spanska tidningen As. 

Fått dödshot

– Det var inte en minuts tystnad för offren, så därför ville jag inte delta i en tyst minut för gärningsmannen när det inte sker för offren, fortsätter hon.

Dapenas gest blev uppmärksammad världen över. I en intervju med spanska As berättar 24-åringen att hon har fått ta emot dödshot efter protesten. 

– Jag har trakasserats genom mina sociala medier, även mina kolleger har blivit det. Men ännu värre är att jag har fått ta emot dödshot som till exempel: ”Jag ska hitta din adress, komma till ditt hus och bryta benen av dig”. 

Dömdes aldrig

Dapena berättar att hon inte trodde att gesten skulle bli uppmärksammad världen över.  Att fotbollslegendaren samtidigt dog den 25:e november, den internationella dagen emot våld mot kvinnor, överskuggade det riktiga problemet, enligt Dapena. 

– Vi gick från att prata om våldet mot kvinnor till att prata om att Maradona var en idol för alla. Det tycker jag var helt fel, säger 24-åringen som bedriver en feministisk kamp. 

Maradona anklagades under sitt liv för våld, men blev aldrig dömd för det. År 2014 läcktes dock en video då hans dåvarande partner Rocio Oliva tycktes ta emot slag av en då till synes berusad Maradona. 

https://twitter.com/News18Sports/status/1333591650166136833

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.