Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hoppas aldrig se er mer – ni är en skam!”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA
Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA
Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA
Foto: MANUEL FERNANDO ARAUJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Under matchen mellan Vitoria Guimarães och Porto blev Portospelaren Moussa Marega utsatt för rasism. 

Kort efter att Marega gjort 2–1 för Porto urartade det. 

Nu svarar 28-åringen rasisterna via ett Instagraminlägg: 

– Till de idioter som kommer till stadion för att skrika rasistiska saker: Dra åt helvete!

Det var under den andra halvleken i bortamatchen mot Vitoria Guimarães under söndagen som Portos Moussa Marega utsattes för rasism av hemmafansen. I den 69:e matchminuten, nio minuter efter att Marega gjort 2–1-målet för Porto, fick han nog och började gå av planen. Lagkamrater försökte stoppa honom, domaren försökte stoppa honom, men till slut bytte Portotränaren Sérgio Conceição ut honom. 

– Till de idioter som kommer till stadion för att skrika rasistiska saker: Dra åt helvete! skriver Marega på hans Instagramkonto. 

Marega till domarna: ”Ni är en skam!”

Marega, som tidigare varit utlånad till just Vitoria Guimarães, stannade inte vid att kritisera rasisterna på hemmaläktaren. I hans Instagraminlägg så riktade han även skarp kritik gentemot domarteamet som han menar inte gjorde något – mer än att ge honom själv gult kort. 

– Dessutom tackar jag domarna för att ni inte försvarade mig, och för att ni gav mig ett gult kort för att jag försvarade min hudfärg. Jag hoppas att jag aldrig mer får se er på fotbollsplanen. Ni är en skam! 

https://www.instagram.com/p/B8pCtxgKqhf/

Försvaras av tränaren: ”Vi är upprörda”

Portotränaren, Conceição, reagerade efter matchen kraftfullt och tog Marega i försvar i en kort intervju med Sport TV

– Vi är upprörda över det inträffade. Moussa förolämpades ända från uppvärmningen. Vi är en familj. Ens nationalitet, hudfärg eller längd spelar ingen roll. Vi är människor. Vi förtjänar respekt och det som hände var oförsvarligt, säger Conceição i intervjun. 

I matchrapporten som Porto publicerades på deras webbplats skriver de kort om händelsen och säger att det inträffade bör få Vitoria Guimarães och portugisisk fotboll i stort att rodna av skam.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.