Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hon var inte där för att spela kort”

Foto: ANDREWS ARCHIE/ABACA / ANDREWS ARCHIE/ABACA STELLA PICTURES
Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo står anklagad för våldtäkt, men nekar till anklagelserna. 

Nu får han uppbackning av sin mamma, Dolores Aveiro. 

2017 rapporterade tyska Der Spiegel att en amerikansk kvinna hade anklagat Cristiano Ronaldo för att ha förgripit sig på henne under en festkväll i Las Vegas 2009. 

I september 2018 trädde 35-åriga Kathryn Mayorga fram med namn och bild i samma tidning. Ronaldo har nekat till anklagelserna och ska enligt nyhetsbyrån Reuters planera att stämma Der Spiegel. Samtidigt har polisen i Las Vegas återupptagit sin tidigare stängda utredning av fallet. 

Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

 

 

 

Ronaldos mamma bryter tystnaden

Nu har Ronaldos mamma Dolores Aveiro för första gången uttalat sig om anklagelserna. Hon tar sonens parti – och ifrågasätter Mayorgas redogörelse av kvällen i Las Vegas. 

– Jag har fullt förtroende för min son kring vad som hände. När hon gick upp på hans rum, så var det inte för att spela kort. Det var för att göra något. Jag vet vilken son jag har, säger Aveiro enligt portugisiska sajten VIP. 

Mayorgas advokater hävdar att Mayorga själv är för psykiskt skör för att göra några offentliga framträdanden och kommentera sina anklagelser. Ronaldo har förklarat sig oskyldig vid ett flertal tillfällen. 

 

 

 

Säger sig vara oskyldig

”Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad", skrev Ronaldo på Twitter i fjol.

Der Spiegels har publicerat dokument i vilket Ronaldo uppges ha erkänt att Mayorga vid ett flertal tillfällen bad honom sluta, trots att han själv benämnt händelsen som samtyckessex. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!