Hon var bäst i det svenska laget

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN

I näst sista matchen innan OS spelade Sverige 1–0 mot Norge i Kalmar. 

Här är betygen på spelarna. 

Hedvig Lindahl  

Kul med Hedvig tillbaka i blågult. Men så mycket prov ställdes hon inte inför. I en match som Sverige i större delen ägde var det farligaste hon behövde för en hemåtpassning från Magda. 

--------

Amanda Ilestedt  

Kändes lite nervös i första och slog bort en del enkla passningar. Gjorde en avgörande brytning tidigt i andra när Norge hade deras klart bästa chans. Växte in i matchen och i rollen som en av tre i backlinjen. 

Nathalie Björn UT 77

Spelade med pondus och kändes stabil trots den något sparsamma speltiden som just mittback. Var trygg tillsammans med Magda och Ilestedt och styrde spelet bra från sin position i mitten.

Magdalena Eriksson

Tryggheten själv till vänster i en relativt nykomponerad backlinje (om man bortser från hemåtpassningen till Lindahl). Samspelet med Jonna Andersson fungerade okej. 

--------

Olivia Schough UT 77

Ville ha bollen hela tiden. Tillsammans med Sofia Jakobsson var duon farliga i en par anfall, växeldrog i löpningarna och att möta boll. Kanske att det fanns lite mer att önska i sista passningen. Försvann lite i den andra halvleken. 

Hanna Bennison

Snålt med speltid i Rosengård visade sig stundtals i matchen. Det märktes att Bennison ville mycket, och när hon fick ut det såg det riktigt bra ut. Vann viktiga närkamper och vågade gå rakt mot mål. Spelade nog till sig en OS-biljett. 

Caroline Seger

Bröt oerhört många bollar som ledde fram till målchanser i inledningen av matchen. Sög åt sig alla bollar och var, som vanligt, på rätt plats vid rätt tillfälle. Definitionen av en balansspelare. 

Jonna Andersson UT 69

Ganska osynlig i första halvlek av förklarliga skäl när Sverige spelade mest på högerkanten. Gör jobbet som vanligt både defensivt och offensivt, samspelet med Magdalena Eriksson funkade okej. Tvingades lämna pågrund av skada.  

--------

Sofia Jakobsson

Öppnade piggt och vågade utmana på sin högerkant, och hade flera inlägg tidigt i matchen. Precis som med Schough saknades det lilla sista i den avgörande passningen. Men Jakobsson löper som vanligt upp och ner längst kanten. 

Kosovare Asllani (UT 77)

Skott i stolpen, och en drömräddning av Fiskerstrand. Asllani var inblandad i det mesta när Sverige tryckte på i första. Rörlig, idérik och vilja i allt. Skulle haft med sig en straff men svarade med att spela fram Stina Blackstenius till 1-0-målet i stället. Sveriges bästa spelare. 

Stina Blackstenius (UT 86)

River och sliter som alltid. Ett par offside för många men Blackstenius var precis som i klubblaget under våren konstant ett hot framåt, antingen mötande eller i djupled. Och likt den målskytt hon är så fick hon till slut göra mål. 

AVBYTARE: 

Hanna Glas (In 69) Spelade för kort för att betygsättas

Filippa Angeldahl (In 69) Spelade för kort för att betygsättas

Emma Kullberg (In 77) Spelade för kort för att betygsättas

Johanna Rytting Kaneryd (In 77) Spelade för kort för att betygsättas

Madelen Janogy (In 77) Spelade för kort för att betygsättas

Mimmi Larsson (In 86) Spelade för kort för att betygsättas 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.