Högaktuell för klubb i utländsk andraliga

Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: IMAGO/PAUL MARRIOTT / IMAGO/PAUL MARRIOTT IMAGO SPORTFOTODIENST

Sven-Göran Eriksson kan vara på väg mot ett nytt jobb. 

Enligt flera av varandra oberoende källor är den förre engelske förbundskaptenen högaktuell för en klubb i grekiska andraligan. Laget det ska handla om är SFK Pierikos från staden Katerini,  som satsar stort och vill ha in Svennis som ny tränare till den kommande säsongen. 

Just nu pågår diskussioner med den 73-årige svensken. 

Sven-Göran Eriksson har varit utan jobb sedan han lämnade jobbet som förbundskapten för Filippinerna under 2019. Han är Sveriges mest meriterade tränare då han vunnit Scudetton med Lazio, tränat klubbar som Roma, Benfica, Manchester City, Sampdoria och Fiorentina. Han firade även stora framgångar med IFK Göteborg när de vann både allsvenskan och Uefa cupen 1982. 

Var förbundskapten för England 

Han var även förbundskapten för England mellan åren 2001 och 2006, samt var förbundskapten för Mexiko och Elfenbenskusten efter det. 

Nu kan han vara på väg tillbaka till ett nytt jobb. Enligt väl initierade källor till SportExpressen vill en klubb i andraligan i Grekland ha in ”Svennis” som ny tränare. Klubben satsar stort med ett par sponsorer till den kommande säsongen har den svenske 73-åringen högst upp på önskelistan som ny tränare. 

Pågår diskussioner mellan parterna 

Diskussioner pågår och Sven-Göran Eriksson ska vara öppen för att ta över klubben i den grekiska andraligan om förutsättningarna är de rätta. Det hela lär avgöras inom den närmsta veckan då den grekiska andraligan drar i gång 26 september. SFK Pierikos kom femma i den grekiska tredjeligan förra året och blev uppflyttade till andraligan, där de nu gör en storsatsning för att först och främst försöka hålla sig kvar och etablera sig i den grekiska elitfotbollen. 

SportExpressen har varit i kontakt med Sven-Göran Eriksson som inte vill kommentera något kring uppgifterna om att SFK Pierikos Katerini vill ha honom som ny tränare. 


Unik rundtur hemma hos Sven-Göran Eriksson i Värmland

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.