För två år sedan spelade Andreas Tegström i division två hemma i Småland. Nu leder han skytteligan i norska tippeligan.
För två år sedan spelade Andreas Tegström i division två hemma i Småland. Nu leder han skytteligan i norska tippeligan.

Hobbyliraren blev målkung

Publicerad
Uppdaterad
Ärligt talat, har du nånsin hört talas om Andreas Tegström?
Tänkte väl det.
Men svensken toppar faktiskt skytteligan i norska Tippeligan.
- För två år sen var fotboll en hobby för mig, säger 27-åringen.
Ända in på gymnasiet var det hockey och drömmar om Tre Kronor och NHL som gällde för Andreas Tegström. Han spelade i HV 71 och gick på hockeygymnasiet i Jönköping. Fram till dess hade fotbollen varit något han sysslade med vid sidan om hockeyn. - Jag spelade bara matcher. Hann aldrig träna. Prioriteringen ändrades inte efter att han slutat med hockey. Jobbet på Intersports lager i Jönköping gick i första hand. - Fotboll var en hobby. Jag tränade på kvällen efter jobbet. Från Tenhults IF gick Tegström till division 2-laget Husqvarna som tränade fyra gånger i veckan.

Upptäckt i kvalet

Nu tränar han plötsligt tio gånger i veckan. Vad hände? - Vi kvalade till ettan mot Mjällby. Där spelade Markus Ekenberg och Sandefjord var där för att titta på honom. - Men i stället fick de upp ögonen för mig, trots att jag inte gjorde något mål då. Tillsammans med flickvännen Christine och dottern Rebecca flyttade Andreas till Norge inför förra säsongen. Med 14 mål sköt svensken upp Sandefjord i Tippeligan. - I den sista och direkt avgörande matchen mot Moss gjorde jag tre mål och vi vann med 4-3. Den matchen kommer jag aldrig att glömma. Med fem fullträffar toppar han Tippeligans skytteliga och Sandefjord som tippades i botten av alla experter ligger på fjärde plats. Allsvenskan? - Det har alltid varit en dröm för mig men just nu är det väldigt skoj här. Du förstår väl att ingen vet vem du är här i Sverige? - Ja, de är inte många. Haha. - Det var likadant här i Norge. De visste ingenting om mig när jag kom. Och nu? - Nu är det rätt mycket uppståndelse...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag