Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Historiska matchen räddad – bråket över

Publicerad

Det stora tv-bråket mellan Com Hem/Boxer och Discovery är över.

Det innebär att 4,5 miljoner fler svenskar har chansen att se Östersunds historiska Europa League-match i morgon torsdag.

– Det är en framgångssaga som saknar motstycke och vi är jätteglada över att våra tittare kan se matchen nu, säger Emir Osmanbegovic på Discovery.

Vid midnatt den 31 augusti släcktes Discoverys kanaler för alla Com Hem/Boxer-kunder.

Det innebar att 4,5 miljoner svenskar snuvades på landslagets VM-kvalrysare mot Vitryssland och lika många såg ut att gå miste om Östersunds premiärmatch i Europa League som spelas i morgon.

Men nu är det infekterade bråket över.

Under onsdagen kom parterna överens med varandra och Discoverys kanaler, däribland Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, kommer fortsättningsvis att finnas tillgängliga för Com Hems kunder.

LÄS MER: Så ser du Östersunds matcher i Europa League 

Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic är är lättad över att konflikten nu är över.

– Det är naturligtvis jätteskönt för alla parter, men speciellt för tittarna som är de stora vinnarna. Vi är jätteglada över att det är löst, säger han.

Osmanbegovic har märkt av att intresset för Östersund, som är det enda svenska laget i europeiskt cupspel, är skyhögt.

– Vi är stolta över att kunna visa deras matcher. Det är en framgångssaga som saknar motstycke. Det är ett enormt intresse för dem och det kommer att bli ett jättetryck. Europa League är hetare än på många år, säger han.

 

Europa League-matchen mellan Zorya Luhansk och Östersund börjar 19.00 på torsdag och sänds i Kanal 9.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag