Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henok Goitom på plan – för division två-laget

Här dyker Goitom upp i matchen, där han gjorde två mål och ett assist.
Foto: Läsarbild.
Foto: Joel Marklund

Henok Goitom har ännu inte hittat någon ny klubb efter att han lämnade AIK. Men på onsdagen hoppade anfallaren in i en match för Sundbyberg – nykomling i division två.

Goitom stod för två mål och en assist när Sundbyberg besegrade Riala med hela 7–0.

I början av november kom beskedet att Henok Goitom inte förlänger sitt kontrakt med AIK. Då berättade Goitom att hans plan var att flytta utomlands.

– Jag kommer att få möjligheten att få erfara ett nytt land och ny liga. Jag vill vara öppen med hur jag resonerar, det är inte många möjligheter som man får i livet att testa på att leva i en ny kultur och även få ta del av ett nytt och annorlunda sätt att se fotboll på som man kan ha användning av i framtiden. Jag vill ge mig själv den sista möjligheten nu när jag har passerat 30 år, sa Goitom då.

Ryktades förhandla med kinesisk klubb

Än har anfallaren inte hittat någon ny klubb, men i december kom uppgifter om att Goitom kunde vara på väg till Kina.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska Goitom då ha suttit i möte med kinesiska representanter på Grand Hôtel i Stockholm. Men agenten Patrick Mörk, som representerar den kinesiska klubben Dalian i förhandlingarna med svenska motparter, ville inte kommentera uppgifterna.

– Dalian vill ha en tredje utländsk spelare med offensiva kvaliteter. Men jag kan inte kommentera några namn, sa Mörk då.

Goitom hoppade in för Sundbyberg

I mitten av januari var det tänkt att Goitom skulle representera Vasalund i en träningsmatch mot AIK. Flera supportrar vädrade då sitt missnöje mot att Goitom skulle spela mot AIK - och Goitom menade då att han skulle avstå matchen om det var vad fansen ville. Men senare kom beskedet att matchen ställdes in - eftersom det var för kallt.

På onsdagskvällen var Goitom dock med i en träningsmatch för Sundbyberg - när de mötte division 3-laget Riala GoIF.

Goitom stod för två mål och en assist när Sundbyberg, nykomling i division två, vann med hela 7-0.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.