Henok Goitom i AIK-tröjan. Foto: Nils Petter NilssonHenok Goitom i AIK-tröjan. Foto: Nils Petter Nilsson
Henok Goitom i AIK-tröjan.  Foto: Nils Petter Nilsson
Nu väntar spel i Kina för Goitom. Foto: Johan BernströmNu väntar spel i Kina för Goitom. Foto: Johan Bernström
Nu väntar spel i Kina för Goitom.  Foto: Johan Bernström

Henok Goitom nära en flytt till kinesisk klubb

Publicerad

Det blir igen återkomst i AIK för Henok Goitom.

Istället väntar nu ett äventyr i Kina för 32-åringen.

Enligt uppgifter till SportExpressen är anfallaren bara detaljer från att skriva på för kinesiska Baoding Rongda Yitong,

Om övergången går igenom blir han lagkamrat med John Owoeri och Lars Sätra.

Sedan Henok Goitom lämnade San José Earthquakes i MLS i slutet av oktober har det spekulerats om en återkomst i AIK.

Enligt ihärdiga rykten har han så gott som varit klar för "Gnaget."

Men det ser nu ut att bli ett äventyr i Kina för Goitoms del.

Klubbkamrat med Owoeri

Enligt uppgifter till SportExpressen vill kinesiska Baoding Rongda Yitong ha anfallaren. Förhandlingarna ska vara långt gångna och även om inga papper är påskrivna ska allt tala för att övergången blir offentlig inom de närmaste veckorna.

Baoding Rongda spelar i den kinesiska andraligan och har tidigare värvat allsvenske skyttekungen John Owoeri från BK Häcken och Hammarbys mittback Lars Sätra.

Lämnade AIK 2016

Nu kan det alltså klubben spela med två före detta allsvenska profiler i anfallet den kommande säsongen.

Goitom lämnade AIK som bosman i mars förra året. Då gick han till La Liga-klubben Getafe där det endast blev två matcher från start. Senare skrev han på för San José Earthquakes i amerikanska MLS där det blev totalt åtta matcher.

SportExpressen har förgäves sökt Henok Goitom för en kommentar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag