Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henkes passning till Messi och Ronaldo

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL PROBST / AP
Foto: JON SUPER / AP SCANPIX SWEDEN
Foto: MARC GONZALEZ ALOMA/SHUTTERSTOCK / MARC GONZALEZ ALOMA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ALBERTO LINGRIA / REUTERS BILDBYRÅN

I en intervju med Sky Sports berättar Henrik Larsson om hur det var att spela i Barcelona med Messi och i Manchester United med Ronaldo.

Och vem han tycker är den bästa spelaren någonsin. 

– Messi och Ronaldo är två fantastiska spelare, säger Henke. 

I en längre intervju med Sky Sports podcast Transfer Talk, berättar Henrik Larsson om hur det var att spela världens två bästa fotbollsspelare de senaste 15 åren – och passar på att skicka en pik. 

”Henke” är en av få spelare som har spelat med både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i deras unga år.

– Det är därför jag brukar säga att det är de som har spelat med mig, säger Henke och skrattar.

”Henke” om Messi: ”Jag kunde inte se det”

Henrik Larsson lämnade Celtic för Barcelona 2004 och tillbringade två säsonger i Katalonien. På frågan om hur det var att spela med Messi, berättar Henke att han inte kunde se då att han skulle bli så otroligt bra som han faktiskt är. 

– När jag spelade med Messi så var han ung, 17, skulle fylla 18. Jag kunde inte se vad det skulle komma att bli av Messi. Om någon skulle ha berättat hur många mål han skulle göra fram tills i dag så skulle nog alla ha tänkt att det är löjligt, inte en chans att han kommer göra det. Om du kollar på det så är det otroligt, men jag kunde inte se det då.

”Messi och Ronaldo är två fantastiska spelare, men..”

Henrik Larsson lämnade Barcelona efter att ha avgjort Champions League-finalen 2006, som hans sista match, med två assister i 2–1-segern mot Arsenal. Flyttlasset gick hem till Sverige och Helsingborg. 

Efter att ha gjort en fin höst i Helsingborg, berättar Larsson att den dåvarande Helsingborgtränaren Stuart Baxter kom fram till honom efter en bortamatch mot Kalmar och frågade om han inte var intresserad av att gå till Manchester United på lån. 

Resten är historia. ”Henke” bytte bortamatcher på Vångavallen mot Stamford Bridge och Anfield. René Makondele mot Cristano Ronaldo och Ryan Giggs. Han berättar i Transfer Talk att han precis som med Messi, inte kunde se hur bra Ronaldo skulle komma att bli.  

– Jag kunde inte se att han skulle bli så bra som han blev. Men Cristiano var närmare slutprodukten som vi fick se i Madrid, när jag var i Manchester United, för då var han riktigt, riktigt bra. Sedan tog han fotbollen till en annan nivå, säger Larsson om Ronaldo. 

– Messi och Ronaldo är två fantastiska spelare, men jag har spelat med Xavi också, puh. Men för mig är Ronaldinho den bästa någonsin.

Zlatans rejäla skopa mot Janne Andersson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.