När Edwin van der Sar bröt näsbenet ville Sir Alex att Henrik Larsson skullle ställa sig i mål. Men Henke ville inte och istället hoppade John O'Shea in mellan stolparna.
När Edwin van der Sar bröt näsbenet ville Sir Alex att Henrik Larsson skullle ställa sig i mål. Men Henke ville inte och istället hoppade John O'Shea in mellan stolparna.

"Henke ville inte vara målvakt..."

Publicerad
Uppdaterad
LONDON-STOCKHOLM. Stjärnmålvakten Edwin van der Sar skadades.
Då ville Manchester United-tränaren sir Alex Ferguson att Henrik Larsson skulle ställa sig i målet.
- Han ville inte ha något med det att göra, säger Ferguson.
Manchester United krossade Tottenham. Men samtalsämnet efteråt var Edwin van der Sars skada. Robbie Keanes knä träffade holländaren olyckligt och han fick lämna plan med bruten näsa. Eftersom United redan gjort alla sina byten så var ligaledarna tvungna att använda en utespelare som målvakt. Gary Neville och Rio Ferdinand erbjöd sig att stå i mål. Men det blev John O'Shea som fick dra på sig den gröna tröjan i slutminuterna.

Bad Henke först

Alex Ferguson bad dock Henke först. - John var duktig. Det blev en debatt. Rio ville stå. Gary ville stå. Men jag ville behålla backlinjen som den var så jag pratade med John O'Shea. - Det första han sa var: "Jag kan inte greppa en boll". Jag bad Henrik Larsson, men han ville inte ha något med det att göra, säger Ferguson till MUTV.

Anfallet nyckeln

Henrik Larsson fick lämna planen utan mål, men bidrog som vanligt mycket i anfallsspelet. Mittfältsgiganten Paul Scholes konstaterade: - Anfallsspelet var nyckeln till segern. Vi visste att vi kunde utnyttja deras backlinje med det tempo och den styrka vi har i anfallet. Henrik Larsson skulle haft en straff i första halvlek när han smart vände bort Anthony Gardner. I brittisk tv visades sekvensen om och om igen i går kväll. - Det är en fantastisk fint. Det var straff, säger BBC-experten Iain Dowie, tidigare tränare i Charlton. Rooney skadades lättare och missar England landskamp mot Spanien på onsdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag