Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hemliga mötet som kan avgöra Zlatans framtid

Zlatan Ibrahimovic fick frågan vad han tillfört sedan han kom till MLS. Hans svar var dräpande.
Zlatan Ibrahimovic
Foto: USA TODAY NETWORK / KELLEY L COX-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
General mangern Dennis te Kloese
Foto: GREG BEACHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic dominerar i Los Angeles Galaxy. 

Frågan är om svenskens tid i klubben är över efter säsongen, eller om han stannar ett år till? 

Los Angeles Times Kevin Baxter rapporterar om ett möte i klubbens högkvarter som kan bli avgörande för Zlatans framtid.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra avtryck i den amerikanska fotbollsligan MLS. Natten till måndagen svarade den svenska stjärnan för ett hattrick, när hans Los Angeles Galaxy besegrade Kansas med 7-2. Zlatan är nu uppe i 26 mål den här säsongen – totalt snittar han strax över ett mål per match. 

Och som om målsuccén inte var nog – 37-åringen skapade lite extra rubriker när han efter matchen utnämnde sig själv till MLS bästa spelare någonsin

”Killen i knattelagen som redan rakar sig”

I den initierade podcaster ”Corner of the Galaxy” diskuterades Ibrahimovics senaste framfart i ligan. 

– Det är otroligt. När han kliver fram och vill ta över så dominerar han matcherna. Han är som den stora killen i knattelaget som redan rakar sig. Jag håller med honom, han är den bästa spelaren i ligans historia, sa Kevin Baxter, som under många år bevakat Galaxy för Los Angeles Times. 

Han fortsätter:

– Han är 38 och styr matcherna fullständigt. Det finns ingen anledning att utesluta att han når ligans målrekord. Målproduktionen vid den här åldern är otrolig.

Zlatan Ibrahimovic blev i och med sitt hattrick Galaxys näst meste målskytt genom tiderna. Men den svenske målmaskinen är inte gratis för klubben. Med sina 70 miljoner kronor om året är Ibrahimovic ligans bäst betalda spelare någonsin – och det har diskuterats huruvida Galaxy borde göra sig av med honom för att ha råd att skapa en annan typ av bredd i truppen. 

Mötet som kan avgöra framtiden

Kevin Baxter tror att tränaren Guillermo Barros Schelotto skulle ha bättre möjlighet att forma ett lag utifrån sin spelfilosofi, om han slapp förhålla sig till Zlatans jättelön – som tar upp ett enormt utrymme i spelarbudgeten. Samtidigt slår han fast: 

– De skulle inte vara någonstans utan Zlatan. Det skulle vara löjligt att göra sig av med Zlatan, oavsett hur mycket pengar han kostar. 

Baxter meddelar även att Zlatan förra veckan hade ett nästan timlångt möte med general managern Dennis te Kloese. Dörrarna var stängda, och klubben har inte kommunicerat vad som sades. Men enligt Kevin Baxter tyder mycket på att parterna diskuterade en förlängning av avtalet. 

– Det var ett långt och seriöst möte, och det kan båda gott inför framtiden. 

Zlatan Ibrahimovic satte tre mål i Galaxys 7-2-seger mot Kansas och stärkte chansen till en slutspelsplats. Hör Ibrahimovic intervjuas efter matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.