Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemliga mejlet: ”Inga känslor – bara affärer”

Foto: REX/IBL / Rex Features
Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES
Stranden i närheten av staden Surainville på Frankrikes nordvästra kust. Här misstänks delar av Emiliano Salas plan ha flutit i land.

Fotbollsstjärnan Emiliano Sala försvann någonstans mellan Frankrike och Wales. 

Nu har franska L'Equipe grävt fram ett mejl som Sala fick av agenten Willie McKay – orden som fick honom att göra fotbollsresan till Premier League. 

"Inga känslor, det här är bara affärer för oss", skriver McKay enligt tidningen. 

Agenten Willie McKay har spelat ett slags undanskymd nyckelroll i rapporteringen kring Emiliano Salas försvinnande. Det var McKay som förhandlade fram Salas flytt från franska Nantes till walesiska Cardiff. Det var också McKay som skaffade fram både plan och pilot när Sala skulle göra resan över den Engelska kanalen till sin nya klubb.

Franska L'Equipe har tittat närmre på McKays roll i historien.

– De senaste åtta dagarna har varit en mardröm. Om jag inte hade genomfört den här affären hade han fortfarande varit vid liv, säger McKay till tidningen. 

”Det här är bara affärer”

L'Equipe skriver att det var Willie McKay som sa till Sala att nobba Cardiffs flygbiljetter och i stället låta honom fixa fram ett privatplan, vilket SportExpressen rapporterade om i går. Salas sista WhatsApp-konversation antydde att det framskaffade planet var i dåligt skick. Det har dessutom bekräftats att den första piloten som McKay försökte anlita vägrade att ta uppdraget. 

– Jag är här uppe i planet och det verkar som att det är på väg att gå i bitar, sa Sala i den upphittade ljudfilen. 

L'Equipe har också publicerat en tidigare hemlig mejlkonversation mellan McKay och Sala. McKays mejl är skrivet i krass ton och uppmanar Sala att acceptera Cardiffs erbjudande. 

"Om du inte hade varit en fotbollsspelare hade de här människorna inte varit intresserade av dig. I slutändan bryr de sig bara om pengar. Det är det vi alla vill ha, så klart. Det är därför vi bara jobbar med klubbarna. Inga känslor, det här är bara affärer för oss", skriver McKay. 

”Kommer att ångra dig”

I McKays mejl kan man ana sig till att Sala tvekade kring att göra fotbollsresan från Nantes till Cardiff. Men McKay argumenterar passionerat för sin sak.

"Min erfarenhet säger mig: om du inte går till Premier League så kommer du att ångra dig. Jag har fått höra att Cardiff inte intresserar dig. Men det är nog fel, för vi har läckt till medierna att andra klubbar som West Ham och Everton vill ha dig. Bara för att få till ett intresse för dig", skriver McKay. 

Sökandet efter fotbollsspelaren Emiliano Sala och piloten David Ibbotson har pågått från och till i nio dagar. I förrgår gick franska myndigheter ut med nyheten att delar av planet kan ha spolats upp på en strand i närheten av staden Surainville på landets nordvästra kust. Det handlar om ett par flygsäten som enligt de franska myndigheterna "troligen tillhört det försvunna planet". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.