Astrid Ajdarevic Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅNAstrid Ajdarevic Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Astrid Ajdarevic Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Ivan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅNIvan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
Ivan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅNFoto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
 Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅNFoto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
 Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN

”Helt sjukt att han går in med pistol”

Publicerad

PAOK:s ägare stormade planen med ett pistolliknande föremål i gårdagens match mot AEK Aten. 

Nu berättar det grekiska lagets mittfältare Astrit Ajdarevic om händelsen. 

- Folk var chockade. Det är sjukt att han går in på planen med en pistol, säger han. 

I slutminuterna i mötet mellan PAOK och AEK Aten fick PAOK ett mål bortdömt. 

Då stormade PAOK:s ägare planen – med ett pistolliknande föremål på sig. 

Matchen ställdes in och den grekiska regeringen har nu meddelat att ligan är avbruten på obestämd tid.  

AEK Atens Astrit Ajdarevic var inte uttagen till matchen, men såg scenerna på tv:n hemifrån. 

- Jag var faktiskt hemma men såg allt på tv. Det var sjukt att se vad som hände. Nu hade vi träning i dag och då fick man höra lite mer om vad som hände där på matchen, säger mittfältaren. 

Vad sa spelarna som var med?

- Folk var chockade. De har aldrig varit med om något liknande. Eller de har varit med om sådana här händelser tidigare tyvärr, men det här var en nivå till. Det är lite som Super Mario Bros här nere. Det tar aldrig slut på nivåer vad det gäller sånt här. 

Ajdarevic: ”30 olika teorier”

- Vi vet ju ingenting just nu.  Om ligan tar slut, om den ska startas igen och det är konspirationsteorier hit och dit. Det är svårt att koncentrerar sig på bara fotbollen när det är så mycket runtomkring. 

Vad har er klubbledningen sagt?

- De säger att vi bara ska koncentrerar oss på vårt och fortsätta träna som vanligt och koncentrerar oss på det. Men det är som sagt svårt. Till och med våra fruar och tjejer är inne på nätet och kollar och läser. 

- Det är 30 olika teorier om vad som kommer hända och en massa olika grejer från matchen. 

Är de rädda?

- Nej, inte rädda så. Men mer att det är en sådan absurd situation att de vill veta vad som händer. 

Vad händer nu för er del?

- Alltså, vi vet inget. Det senaste jag hörde var att de stängt hela ligan, så vi får se vad som händer de närmaste dagarna. De ska tydligen vara möte med Fifa och Uefa här i dagarna. 

Att en klubbledare går in med pistol på sig på planen, vad tänker du kring det?

- Det är klart att det är helt sjukt att han går in med en pistol på sig. Man hoppas ju att han inte tänkte använda den. Men så osmart kan han väl inte vara. Han hade väl den på sig av säkerhetsskäl och för att han har en hotbild mot sig på grund av att han är en stor profil här nere. 

- Men det är klart att det är helt fel och att han inte ska knalla in på planen med en pistol på sig. Bara där tänker man att matchen direkt ska blåsas av och att vi ska få segern.

AEK Aten slåss om ligatiteln

Ni går mot titeln men nu vet ni inte vad som händer. Hur känns det?

- Klart det är tungt att det blir så här. Men jag hoppas inte att de på allvar tänker bryta ligan nu eller stänga ligan eller börja om. Det vore en stor skandal och ett stort skämt. Då man lika gärna lägga ner allt. 

- För oss i AEK hade en titel betytt oerhört mycket eftersom klubben inte vunnit på väldigt länge och att vi skulle få spela i Champions League kommande säsong. 

Hur har det gått för egen del?

- Jag har fått spela mycket och gjort en del mål och framspelningar. Även fast jag har varit in och ut i startelvan. Men vi har spelat väldigt många matcher i och med att vi varit med bra i ligan, är i semifinal i cupen och även spelat Europa League. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag