Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Helena brukar kalla honom min internetdate"

I sin uppmärksammade självbiografi berättar Zlatan Ibrahimovic om sitt tv-spelsberoende - och vännen han träffade genom sitt Xbox. 

"Helena brukar kalla honom min internetdate", skriver han.

I sin öppenhjärtiga självbiografi skriver Zlatan Ibrahimovic om hur hans tv-spelsberoende gav honom en ny vän.

 De brukade spela tillsammans och pratade med varandra över spelet genom headset. När Zlatan upptäckte att börsmäklaren - som han i boken kallar D - gillade ovanliga klockor lovade Zlatan att köpa den till honom. 

 Det var lång väntetid för att köpa klockan - men enligt Zlatan var det inget problem för honom. 

 "Som fotbollsspelare i Italien har du det bra. Du kan gå förbi alla möjliga köer och få rabatter på vad som helst", skriver han. 

 Så han sa till D att han skulle köpa klockan åt honom och om han ville ha den så skulle Zlatan vara på Scandic i Stockholm nästa vecka.

"Var inte macho"

 På avtalad tid gick Zlatan sedan ner i receptionen på hotellet och såg sig omkring tills han upptäckte en "spenslig mörk kille som satt på en stol och verkade blyg". 

 Zlatan skriver att han inte brukar släppa in folk i hans liv efter att ha träffat för många som vill utnyttja att de känner honom. 

 Men vännen han träffade genom sitt Xbox var annorlunda.

 "Han var intelligent och försiktig, han tänkte annorlunda, han var inte macho, inte alls, han behövde inte kaxa sig", skriver Zlatan. 

 Börsmäklaren och Zlatan höll sedan kontakten och träffades bland annat i Milano. 

 "Han blev en ny figur i mitt liv. Helena brukar kalla honom min internetdate."

"Jag krossade alla"

 Att de började prata med varandra när de spelade Xbox var ingen slump. Zlatan skriver att han ibland spelade tv-spel till tre, fyra på morgonen trots att han skulle träna dagen efter. 

 "Jag behövde mer och mer, det gick inte att sluta", skriver han. 

 Han spelade främst krigsspelen "Gears of War" och "Call of Duty", där man spelar mot andra personer över internet. Och enligt Zlatan var han nästan lika bra som på fotbollsplanen. 

 "Jag lovar; jag impade på folk även under falskt namn. Jag har spelat tv-spel hela mitt liv och jag är ju en extrem tävlingsmänniska. Jag var fokuserad. Jag krossade alla."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.