Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedman tillbaka i TV4 – efter att ha sparkats

Magnus Hedman sparkades från TV4 efter att ha blivit dömd för ringa dopingbrott.

Nu är han tillbaka i kanalens fotbollssändningar.

"Jag kommer att vara mycket rörd när jag går in genom dörrarna på TV4", skriver Hedman på sin Facebooksida.

Det var hösten 2009 som Magnus Hedman dömdes till 30 dagsböter för ringa dopingbrott. Hedman hade jobbat som expertkommentator under TV4:s fotbollssändningar i flera år, men fick efter domen sparken från kanalen.

Den före detta landslagsmålvakten fick också lämna sitt uppdrag som ambassadör för antidopingorganisationen Ren Idrott.

Hedman har efter skandalen talat ut som sitt narkotikamissbruk, och livnär sig numera bland annat som föreläsare.

"Det blir speciellt för mig"

Och nu, drygt fyra år efter dopingdomen, är Magnus Hedman tillbaka i TV4:s fotbollsstudio.

När Celtic under söndagen ställs mot Rangers finns 41-åringen med som gäst i TV12:s studiosändning av matchen.

En händelse som betyder mycket för Hedman.

"Min kamp för att resa mig blev tuffare än någon match jag tidigare spelat och jag tvivlade många gånger på om jag skulle klara mig. Idag kommer jag vara mycket rörd när jag går in genom dörrarna på just TV4 och ska sitta i studion när Celtic möter Rangers! Bara känslan av att jag tagit mig igenom så mycket och är tillbaka om än bara för en gång kommer ge mig så mycket. TV12 kl 14:00 blir speciellt för mig", skriver han på sin Facebooksida.

Ett okomplicerat beslut

Fredrik Olofsson, sportchef på TV4, hoppas att Hedman kan bidra med sina erfarenheter som tidigare Celtic-spelare, och menar att man lagt händelserna 2009 bakom sig.

– Vi har inte haft några långa diskussioner kring det, det känns som att den tiden är passé nu. Det rör sig om en match, vi har inte diskuterat det i några längre termer. Så det känns ganska okomplicerat, säger han.

Vad har Magnus själv sagt, tycker han att det är roligt att vara tillbaka?

– Jag hoppas att han tycker det är kul, han gillar ju att snacka fotboll, säger Fredrik Olofsson.

SportExpressen.se har sökt Magnus Hedman.

 

2009, jag lämnar Solna tingsrätt. Aftonbladet skriver "Först dömd - sedan sparkad." Mitt kontrakt med TV4 sades upp direkt och alla övriga uppdrag jag var bokad för drogs tillbaka... Min kamp för att resa mig blev tuffare än någon match jag tidigare spelat och jag tvivlade många gånger på om jag skulle klara mig. Efter många års fight har jag skapat mig ett liv jag vill leva och kan stå för. Idag kommer jag vara mycket rörd när jag går in genom dörrarna på just TV4 och ska sitta i studion när Celtic möter Rangers! Bara känslan av att jag tagit mig igenom så mycket och är tillbaka om än bara för en gång kommer ge mig så mycket. Tv12 kl 14:00 blir speciellt för mig. Ha en underbar dag!

Ett foto publicerat av Magnus Hedman (@magnus_hedman) Feb 1, 2015 kl. 1:45 PST