Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedman: Mina lagkamrater var mutade

Magnus Hedman inledde tiden som expertkommentator med en attack - på sina gamla lagkamrater.
Foto: JOHANNA

Magnus Hedman anser att det var en av hans bästa matcher genom tiderna.

Men lagkamraterna i Ancona skämde ut sig.

Enligt förre landslagsmålvakten var de mutade att förlora mot Perugia.

- Jag är så nära säker man kan vara, säger han.

Förre landslagsmålvakten Magnus Hedman valde nyligen att avsluta karriären och blev fotbollsexpert. I TV4:s "Tipslördag" levererade han på söndagen en första känga. Mot sina förra lagkamrater. I en match mellan Ancona, som Hedman var utlånad till 2003/2004, och Perugia var lagkamraterna så usla att reagerade i ilska.  Senare, säger Hedman, att han kommit underfund med att de inte kämpade. Att matchen var fixad och hans lagkamrater betalde att förlora. - I första minuten fick en av våra backar bollen och ger den till en anfallare så han kommer fri med mig.  Allt var uppenbart, menar han. - Det var så genomskinligt.

"Spelade för min heder"

 Vid tillfället så var Perugia på desperat jakt efter nytt kontrakt, medan Ancona sen tidigare var avsågade i bottenträsket. - Jag och Daniel (Andersson) var nog de enda som spelade mot Perugia. Så kändes det.  Hedman låter tvärsäker när han berättar i direktsändning, men garderar sig med att han inte har bevis. - Jag är 99,9 procent säker på att de var mutade. Jag tränade med laget i sex månader och det hände aldrig att de spelade så dåligt på träningen, sen gick de till Perugia.  - Tolka själva! Själv kämpade Hedman febrilt i kassen. 2003 sa han så här om matchen: - Vi torskade matchen med 1-0, skotten med 17-0 och det blev 21-0 i hörnor till Perugia. Det var nog en av mina bästa matcher. I dag säger Hedman: - Även om vi var avhängda så spelar man för sin heder, det gjorde Daniel och jag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.