Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedman: "Det är för tidigt att räkna ut mig"

Drömmer om blågult. Magnus Hedman har inte gett upp kampen om att vakta målet i fler landskamper.
Foto: JOHANNA

Uträknad från landslaget efter tio år? Glöm det.

Här ger Magnus Hedman, 32, klart besked:

  Jag har inte gjort min sista landskamp.

Han har haft en tung vår, blev virussjuk och tappade sin plats i Celtic, sedan kom skilsmässan och dessutom saknades han i VM-kvaltruppen mot Malta. Det spekulerades då i att han gjort sitt i blågult. I dag talar Magnus ut i SPORT-Expressen: – Familjen går i första hand. Jag har en baby på sex månader och två pojkar som behöver sin pappa. Det är viktigt att alla mår bra. Han har ett år kvar på kontraktet med Celtic, men måste få spela för att känna glädje i fotbollslivet.

Redo att ta upp kampen igen

 – Den här sommaren kommer att utvisa vad som händer med min fotbollskarriär. Löser det sig med familj, klubb och en tränare som vill satsa på mig, är jag redo att ta upp kampen med Isaksson i landslaget. – För sex månader sedan spelade jag stormatcher mot Milan och Barcelona i Champions League. Jag fanns på den stora scenen och kunde prestera något mot de bästa lagen i världen. Jag har mer att ge. – Det är för tidigt att räkna ut mig. Magnus berättar att han hade chansen att ingå i VM-kvaltruppen mot Malta, men avstod. Dina tankar om fotbollsframtiden? – Jag är realist och kan inte förvänta mig att en klubb i Champions League köper mig. Men jag vill vara kvar i en större europeisk liga. Jag kan gå ned i lön, bara allt löser sig så jag kommer till en klubb och samtidigt har min familj i närheten. Landslaget? – Är jag tillbaka och spelar på hög nivå i höst, är jag också tillbaka i landslaget. Jag tappar aldrig ambitionen att kunna konkurrera med Isaksson. När är du tillbaka i AIK? – Det är mycket möjligt att jag avslutar i AIK. Men jag har fortfarande mer att ge ute i Europa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.