Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hatet som ledde fram till misshandeln av lagkamraten

Foto: JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK / JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Missnöje över laguttagningar utvecklades till ett hat. 

Sedan googlade Amintata Diallo ”hur krossar man en knäskål?” och la ut villospår för polisen, enligt misstankarna.

I takt med klarnar nu motivet bakom misshandeln som skakade om PSG, det rapporterar Le Parisen. 

När PSG:s Kheira Hamraoui förra hösten slets ur en bil och misshandlades med järnrör i Paris riktades blickarna snabbt mot lagkamraten Aminata Diallo som befann sig i bilen. 

Diallo släpptes dock av polisen som i stället riktade misstankarna mot annat håll. Bland annat påstods att Hamraoui haft en affär med den förre Barcelona-backen Eric Abidal och under en period misstänktes därför Abidals tidigare fru Hayet för misshandeln.  

Enligt Le Parisen kom dock uppgifterna om Hamraouis relation med Abidal från just Diallo. Det hela verkar röra sig om ett planterat villospår och den senaste tiden har dock fokus åter legat på Diallo. 

Förra veckan greps hon på nytt av fransk polis och kommer att åtalas för misshandeln tillsammans med tre män som enligt uppgifter ska ha fått 500 euro (cirka 5000 kronor) för att attackera Hamaroui.

Utvecklade ett hat mot Hamraoui

I takt med att utredning pågått har också motivet bakom misshandeln klarnat och det framgår att Diallo ”odlat ett hat och en avundsjuka” mot sin lagkamrat, det rapporterar L'Equipe.  Diallo ska känt sig förfördelad när det kommer till laguttagningar då Hamraoui tagit klivet rakt in i startelvan trots att hon missat träningar. Detta ledde till att Diallo kände en oro för sin egen karriär, skriver tidningen.

I bevisningen finns även Hamraouis vittnesmål som uppger att Diallo körde omvägar och med låg hastighet vid tillfället för misshandeln. Det finns även ett meddelande där Diallo skriver att hon ska be en släkting att förstöra henne (Hamraoui. I utredningen förekommer även telefonavlyssningar där de åtalade ännen uppmanats av en icke namngiven person att misshandla Hamraoui igen då de ”inte gjort tillräckligt”. 

Diallo uppges även googlat på ”farlig drog-cocktail” och ”hur krossar man en knäskål?”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.