Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Härvan växer: EM- domaren straffas

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Domarhärvan kring svenska domare som inte har betalat skatt från internationella uppdrag växer. 

Enligt Fotbollskanalen straffas EM-domaren Mehmet Culum med skattetillägg av Skatteverket.

Även VM-domaren Julia Magnussons inkomster utreds av Skatteverket.

Fotbollskanalen kunde under våren och sommaren avslöja att flera svenska toppdomare har inte betalat skatt efter genomförda internationella uppdrag från Uefa. Nu har Skatteverket lämnat en utredning kring två ytterligare toppdomare. Det ska handla, enligt Fotbollskanalen, om EM-domaren Mehmet Culum och VM-domaren Julia Magnusson. 

Mehmet Culum, som var assisterande till Andreas Ekberg under sommaren mästerskap, straffas med ett skattetillägg och nu kommer han alltså betala tillbaka drygt 236 000 kronor till Skatteverket. Detta efter att myndigheten bestämde för att höja hans årsinkomst mellan åren 2015-2019 med 325 000 kronor.

Skatteverket vill inte bekräfta

När det gäller Julia Magnusson, som dömde VM-slutspelet 2019, så var det hon själv som kontaktade Skatteverket för att redovisa intjänad inkomst från Uefa-uppdrag. Perioden gällde åren mellan 2015 och 2019. Magnusson hävdar att det är ett misstag som gjorde att hon inte betalade skatt på de intjänade beloppen. 

För Fotbollskanalen vill inte Skatteverket bekräfta eller dementera om det pågår flera ärenden kring andra elitdomare. Detta på grund av sekretesskäl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.