Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slutar i landslaget – riktar hård kritik: ”Var ett slag”

Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN

Laurent Koscielny slutar i franska landslaget.

Och han gör det med några svingar mot förbundskaptenen Didier Deschamps.

Arsenals Europa League-möte med Atletico Madrid blev en mardrömsmatch för Laurent Koscielny. Kaptenen skadade sig så pass svårt att han missade resten av säsongen – och det franska landslagets guldtriumf i Ryssland. Koscielny väntas göra comeback i november.

Nu meddelar den franske stjärnan att han lägger ner landslagskarriären. 33-åringen riktar i samband med beskedet kritik mot det franska förbundet – och tränaren Didier Deschamps – som han menar brustit i kommunikationen under de senaste månadernas skadehelvete.

– Han ringde mig i september när jag fyllde år. Annars ingenting. Det var många som gjorde mig besviken, inte bara tränaren. Det kändes som ett slag i ansiktet, säger Koscielny i en intervju med Canal + på söndagen.

Laurent Koscielny slutar i landslaget

– Frankrikes guld kostade mig mycket mer psykologisk skada än vad min skada gjorde.

Backen hyllar också det nuvarande landslaget, och menar att vårens skada inte har att göra med hans beslut.

– Det är över i ”Les Bleus”. Jag tycker att jag har gjort allt jag kan för det franska landslaget. Jag är 33 och har spelat två EM och två VM. Frankrike har en fantastisk generation spelare just nu. Min skada förändrar inte beslutet.

 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta