Här slår Magnus Wislander, 58, till – med långskott i krysset

Magnus Wislander spelar fotboll regelbundet sedan åtta år.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Wislander slår till
Foto: Viggo Medin/Adam Rosén

GÖTEBORG. Ett hett toppmöte mellan Inter Linné IF – med före detta jättetalangen Hector Svensson, 40, i spetsen – och Kärra KIF i reservklass 3A Höst. 

Då klev gästernas Magnus Wislander, 58, fram och tåfjuttade i väg ett långskott som seglade in i krysset. 

– Tåfjutt vill jag inte säga, jag sköt ju allt jag kunde, säger handbollslegendaren och skrattar. 

Det handlade inte om något enstaka gästspel i den dramatiska tillställningen på Lemmingvallen i Utby i östra Göteborg på torsdagskvällen. 

– Jag är med i varje match och har hållit på med fotboll regelbundet de senaste åtta åren. Man gör väl något mål ibland. En träning och en match i veckan och någon öl efteråt. Det är väldigt roligt, säger Magnus Wislander, som brukar husera på nummer tio-positionen. 

Styrkor? 

– Inte så många längre, förut gjorde man fler mål, nu är man bara långsam och trött jämfört med alla andra. De vet att de måste slå bollen på fötterna. Annars är det väl blicken som är min styrka. 

Är ni många i din ålder? 

– Nej, aldrig i livet. Jonathan Carlsbogårds (handbollsspelare i FC Barcelona och landslaget) pappa Fredrik är med och han börjar väl närma sig 50. Resten är nog mellan 20 och 35. 

Spelar med Daniel Wislander 

Magnus Wislander har även lyckats övertala sonen Daniel, 26, att börja spela fotboll i vuxen ålder och han var med när tabelltvåan mötte serieledarna Inter Linné IF. 

– Han spelar handboll i Baltichov men har aldrig tidigare tränat fotboll i sitt liv. Han har väl varit med i något år nu, han är ytterback för det mesta och hänger med och gör det bra. 

”Slangen” utsågs till 1900-talets bästa handbollsspelare i världen, gjorde 384 landskamper och representerade endast två klubbar på seniornivå: Redbergslid och THW Kiel.
Foto: IMAGO/IBL

Kärra KIF spelar i division 5 och C-laget, där far och son Wislander återfinns, spelar alltså i reservklass 3 och möter främst B-lag. 

– Det är mycket roligare att leka fotboll i den serien, det är inte blodigt allvar. Och vi har säkert tio gubbar som slutat som juniorer och sedan börjat i C-laget och därefter gått över till A-laget. Kul att se, säger 58-åringen, som är helt återställd efter stroken han drabbades av hösten 2019 och nybliven förbundskapten för landslaget i goalball, en lagidrott för personer med nedsatt eller ingen syn. 

Matchen mellan Inter Linné IF och Kärra KIF slutade 2-2. I minut 25 klippte Magnus Wislander till från distans. Enligt trovärdiga bedömare på plats var det en tåfjutt modell lösare som seglade in i krysset. Men att det skulle handla om den typen av skott tillbakavisar huvudpersonen bestämt. 

– Jag sköt ju allt jag kunde, haha, säger Wislander och lägger skämtsamt till att han känner sig bestulen på ytterligare ett mål. 

– Det blåstes bort för offside, men jag är helt säker på att jag var på rätt sida. Men det är ju hopplöst för domaren att inte ha några assisterande domare med sig. Det blir väl rätt i 50 procent i de fallen när han är ensam. 

Hector Svensson i augusti 2004.
Foto: SVEN LINDWALL

Talangen Hector Svensson 

I laguppställningen återfanns ett annat intressant namn i hemmalaget: Hector Svensson, 40. En gång i tiden ansågs han vara en jättetalang och har tillhört klubbar som Elfsborg, Gais och Västra Frölunda. 

– Han spelade mittback i första, sedan flyttades han upp i andra när de jagade kvittering. Det märktes att han hade lite klass i sig. Och det var så klart han som gjorde 2-2-målet. Det var det sista som hände, sedan var det slut, säger Magnus Wislander. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.