Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har lika bra koll på Isak som på sin egen ficka”

Alexander Isak. Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN
Pär Zetterberg. Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN

Både Barcelona och Chelsea har ryktats vara intresserade av Alexander Isak. 

Nu skriver belgiska medier att även Anderlecht följer svensken.

– Det är en spelare som står högt i kurs både hos oss och andra klubbar, säger den tidigare landslagsspelaren Pär Zetterberg, som har en roll i klubbledningen i Anderlecht. 

Alexander Isak har gjort succé i den nederländska klubben Willem II. Den unga svensken, som är utlånad från Dortmund till klubben, har gjort 11 mål på 11 matcher där han bland annat nätade mot toppklubben Ajax den senaste matchen.

Bland annat har storklubbarna Barcelona och Chelsea ryktats följa Isak – och nu uppges alltså även Anderlecht vara intresserade.  

”Pär Zetterberg måste ha lika bra koll på sin landsman som sin egen ficka”, skriver den belgiska sajten. 

Zetterberg: ”Inte varit på tapeten”

Pär Zetterberg, som har spelat flera säsonger i den belgiska klubben, har en roll i klubbledningen för Anderlecht och kommenterar ryktena som de belgiska medierna rapporterar om. 

– Jag har inte hört någonting om det. Det har inte varit på tapeten. Vi vet ju om Alexander Isak. Vi visste om hans fall i vintras också. Men det är ingenting som har varit uppe på tapeten just nu i alla fall, säger han. 

Så det är inget konkret från Anderlechts håll?

– Nej. 

Hur ser du på Alexander Isak, är det någonting som skulle kunna vara intressant? 

– Absolut. Det är en spelare som står högt i kurs både hos oss och hos andra klubbar. Det skulle alltid kunna vara ett tillskott, säger Pär Zetterberg. 

Samtidigt skriver Dortmund, som Alexander Isak är utlånad från, att de ser fram emot den unge svenskens återkomst till den tyska klubben. 

https://twitter.com/BlackYellow/status/1115288336116137984

”Vi vet om hans potential”

Den senaste tiden har Alexander Isak mer eller mindre gått på moln i Nederländerna och den före detta AIK-spelaren hoppade även in i Sveriges EM-kvalmatch mot Norge – en match som slutade 3-3. 

Pär Zetterberg är tydlig med att det inte finns några konkreta samtal mellan parterna. Och trycker på vikten av att Isak måste få spela A-lagsfotboll under en längre period. 

– Jag vet ju om hans potential. För hans del just nu är det viktigast att få de här matcherna i kroppen. Och det handlar inte om att få det under fem månaders tid – utan kanske över ett års tid. 

– Så nästa klubb han kommer välja – eller om han går tillbaka till Dortmund så gäller det att hitta en klubb där han vet att han har stor chans att spela. Får han göra det kan han utvecklas till en spelare på den högsta nivån, säger han.

Men det finns alltså inga konkreta samtal? 

– Nej. 

Om tillfället skulle ges, skulle ni vara intresserade då? 

– Det tror jag säkert att vi skulle vara om det skulle finnas någonting i framtiden att vi skulle ha möjlighet att komma åt en sådan spelare. Då är det alltid intressant. 

– Man tackar inte nej till någon som gör ens egen klubb bättre, avslutar Zetterberg.