Foto: Sven Lindwall.Foto: Sven Lindwall.
 Foto: Sven Lindwall.
Foto: Sven Lindwall.Foto: Sven Lindwall.
 Foto: Sven Lindwall.

Här landar Zlatan Ibrahimovic i Sverige

Publicerad

Här landar Zlatan Ibrahimovic i Sverige.

Enligt franska uppgifter till SportExpressen.se har Zlatan Ibrahimovic fått några dagar ledigt av Paris Saint-Germain och en av anledningarna till Sverige-besöket rehabiliteringsträning inför EM-kvalet.

- Min förhoppning är att det inte alls är så allvarligt, säger förbundskapten Erik Hamrén om Zlatans skada när SportExpressen.se träffade honom under tisdagskvällen.

SportExpressen.se kunde tidigare i dag berätta att Zlatan Ibrahimovic, 32, befann sig på träningsanläggningen i Paris för att styrke- och rehabträna samtidigt som det övriga laget tränade.

- Det är föga troligt att Zlatan spelar redan i helgen. Möjligtvis spelar han först nästa helg i mötet hemma mot Saint-Etienne, sa en källa på plats vid Oreedo Sports Center.

Möte med PSG

Den svenske landslagskaptenen hade ett kortare möte om sin skadestatus med tränare Laurent Blanc och läkaren Eric Rolland i samband med träningspasset - innan Zlatan Ibrahimovic reste till Sverige.

Sent i kväll landade superstjärnan i ett privatplan på Arlanda flygplats.

Enligt franska uppgifter kommer Zlatan bland annat att rehabiliteringsträna hemma i Sverige för att hitta tillbaka efter muskelskadan han ådrog sig mot Bastia i lördags.

Tidigare i kväll träffade SportExpressen.se när förbundskapten Erik Hamrén höll en föreläsning för Idrottsjournalisternas klubb - och han var optimistisk till att Zlatan är tillbaka väldigt snart.

Tongångarna är positiva från Hamrén.

- Jag har själv inte pratat med honom, men jag har folk i ledningen som har det och vi har bra koll med Paris. Min förhoppning är att det inte alls är så allvarligt som det kanske har spekulerats i medierna, med den informationen jag har fått så hoppas jag att det ska bli spel relativt snabbt, i Paris också.

Möter Österrike i kvalet

EM-kvalet inleds den 8 september mot Österrike, på bortaplan.

De första rapporterna från medierna i Frankrike handlade tidigare i veckan om att Zlatan kan missa EM-kvalet och bli borta i tre-fyra veckor. Klart är att han missar matcherna mot Evian och Saint-Etienne.

Zlatan har drabbats av en bristning i en muskel på vänster sida av buken, precis vid muskelfästet. Något PSG tidigare bekräftat.

Läs mer Zlatans kamp mot klockan för att bli kvitt skadan till EM-kvalet i onsdagens pappersupplaga av SPORT-Expressen.

Kristofer Sandberg
Kristofer Sandberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag