Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har hört att det sägs det om mig”

Flera spelare är bärande i sina lag
Madelen Janogy.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ALBUFEIRA. Hon läste på sociala medier att hon har haft det tungt. 

Själv känner sig Madelen Janogy, 24, bättre än någonsin. 

– Jag har utvecklats oerhört mycket sedan jag kom till Wolfsburg, säger Janogy. 

Madelen Janogy gjorde stor succé i höstens EM-kval. När det svenska damlandslaget i fotboll mötte Ungern klev 24-åringen fram och gjorde två mål. 

Lite senare kom anbudet. 

– Jag blev helt ärligt förvånad när Wolfsburg hörde av sig, men blev så klart väldigt glad, säger Janogy som efter en tids funderande bestämde sig för att lämna Piteå och damallsvenskan för den tyska storklubben. 

– Det är ett väldigt stort steg att ta. Och det märks, inte minst i träningen. Den är stenhård. Även om jag inte har upplevt de där riktiga mardrömsträningarna på försäsongen som man har hört talas om. 

”Jag har läst det om mig”

Sedan ankomsten till Wolfsburg i december har Madelen Janogy dock ställts utanför startelvan. 

Men att det skulle vara en tuff situation dementerar hon helt. 

– Jag har läst lite om det där. Att det står att jag har en tung period nu. Men jag har det jättebra och känner att har utvecklats otroligt mycket, säger Janogy och fortsätter: 

– Jag är inte alls orolig. Innan jag skrev på så visste jag att det var ett stort steg, men jag tog beslutet att flytta. Jag vill testa hur bra jag kan bli. Men det går inte på en dag och det är jag medveten om. Det handlar om att ha tålamod, och veta att det väntar fler säsonger, men under tiden så utvecklas jag jättemycket på träningen. 

– Jag har det väldigt bra och känner mig fylld av självförtroende trots att jag inte har fått speltid. 

”Då förstår jag ingenting”

Madelen Janogy berättar att hon trivs i sin nya hemstad, men att hon fortfarande har stora problem med språket. 

– Ena stunden tycker jag att jag har lärt mig en del tyska ord, och så i nästa, när jag kommer till träningen. Då förstår jag ingenting. Men jag har bestämt mig för att lära mig det också, och det kommer jag att göra. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.