Här hedras mördade Eddie Moussa

Publicerad
Uppdaterad
Mordet på Assyriska-spelaren Eddie Moussa skakade Fotbollssverige.
Nu har lagen i Superettan bestämt sig för att hedra anfallarens minne.
När Syrianska mötte Väsby hölls en tyst minut före avspark.
- Det är vår skyldighet, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz.
Natten mot torsdag sköts en Assyriska-spelare till döds på en illegal spelklubb i Södertälje.
Händelsen skakade om Fotbollssverige och Assyriskas match mot Ängelholm, som skulle ha spelats på torsdagen, sköts upp på obestämd framtid.

"Vår skyldighet"

Nu är det klart att även de flesta klubbarna i superettan kommer att hedra den omkomne. TT:s rundringning bland hemmalagen i den aktuella omgången, vars matcher spelas på söndag och måndag, visar att samtliga hemmalag, förutom Landskrona, planerar att på något sätt hedra honom.
- Vi ska på något sätt hedra honom och visa att vi inte tolererar våld i samhället. Det är vår skyldighet mot Assyriska som grannklubb och mot hans familj, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz, vars match mot Väsby United inleddes med en tyst minut.
Även sorgband har diskuterats på vissa håll, bland annat i Örgryte.
- Vi har pratat om det och har försökt nå Hammarby. För ska vi göra det ska vi göra det tillsammans med Hammarby, säger informationschefen Joakim Geigert.

Beslut efter helgen

Den aktuella omgången består av sju matcher. Den åttonde, Ängelholm–Assyriska, är uppskjuten på obestämd tid. När den spelas är oklart.
- Jag antar att vi fattar beslut efter helgen, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.
Assyriskas nästa planerade match i superettan, hemma mot Sundsvall, är schemalagd till nästa söndag, den 11 juli.
- Jag utgår från att vi kommer spela den då, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho till TT.
TT/SportExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag