Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har fyra njurar i kroppen: ”Okänt nummer ringde”

Petr Mikolanda har nu fyra njurar i sin kropp.

Den tidigare West Ham-spelaren berättar om njurarna och det stora ärret – som han tycker påminner om det tidigare lagets klubbmärke.

– På fredagskvällen tittade jag på boxning för första gången i mitt liv och ett okänt nummer ringde, säger Mikolanda till Blesk.

Petr Mikolanda, 37, kom till West Ham inför lagets comeback i Premier League säsongen 2005/2006.

Mikolanda fanns med i truppen i FA-cupfinalen mot Liverpool 2006 men det blev aldrig någon stor karriär i England för anfallaren. Mikolanda lånades ut ett par gånger innan han vände hem till Tjeckien och Mlada Boleslav. 

Mikolanda opererad igen

Kort efter att Mikolanda vände hem började dock de stora problemen med njurarna. Hans karriär som spelare tog slut till följd av problemen och i stället fick han sikta in sig på att bli tränare – en karriär som bland annat har tagit honom till Saudiarabien.

För den tjeckiska tidningen Blesk berättar Mikolanda nu om den senaste operationen, tio år efter den första njurtransplantationen.

– Njuren har jobbat i tio år, vilket är mer än väntat. Nu väntade jag på nästa, jag har gått på dialysbehandling i ungefär ett halvår, säger Mikolanda.

Har fyra njurar i kroppen

Han berättar vidare hur det gick till.

– På fredagskvällen tittade jag på boxning för första gången i mitt liv och ett okänt nummer ringde. ”Vi har en njure åt dig, om hur lång tid kan du vara på Ikem? (sjukhuset i Prag, reds anm)”, hörde jag, säger Mikolanda.

Han kallar den gamla transplanterade njuren för Lenička efter sin mamma. 

– Hon stannade där hon var. De gav mig en ny på andra sidan. Jag har också kvar mina två första, så totalt fyra. Och nu med det andra ärret på buken så har jag ett kors. Det ser ut som West Hams klubbmärke, säger Mikolanda till Blesk.

https://www.instagram.com/p/CVGG4mpMMkH/

Romelu Lukakus kritik: ”Gör det inte”

Romelu Lukaku anklagar techbolagsjättarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.