Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stoppar föräldrarna från fotbolls-VM i Qatar

Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN REUTERS

Engelska fotbollslandslaget oroar sig för sina familjers säkerhet. 

Flera spelarfamiljer tänker inte resa till VM i Qatar. 

– Det är galet, visst är det? säger Eric Dier enligt The Sun. 

Framför ögonen på sina nära och kära förlorade England VM-finalen på Wembley förra året. Men när laget i vinter kliver in som ett av 32 lag i VM i Qatar gör flera av spelarna det utan sina familjer på läktarna. 

Jordan Henderson förklarar att hans familj vid ett flertal tillfällen varit med om tumult både på och utanför arenorna något som avskräckt dem från att gå på fotboll. Kaoset inför Champions League-finalen 2021 så flertalet supportrar inte släpptes in på arenan var droppen som fick bägaren att rinna över. 

– Efter Champions League-finalen sa min pappa att han var klar med det, säger Henderson till The Mirror. 

Han fortsätter:

– Min familj och vänner har de senaste åren haft ett par upplevelser som har skakat om dem och som förmodligen håller tillbaka dem från att gå på framtida matcher. 

Dessutom berättar han om hur fans stormat vändkorsen på Wembley och hur hans familj varit tvungen att fly. 

– Om inte en person hade känt igen henne kunde det blivit problem. Min pappa var lite inblandad. Jag tror att någon av spelarnas pappor, som Harry Maguires skadades allvarligt. 

Förbjudit mamma från att gå

Eric Dier berättar att han förbjudit sin mamma från att åka på matcher. 

– Min mamma har inte varit på en bortamatch. Hon skulle älska att göra det men jag skulle känna mig orolig – det är galet, visst är det? Alla våra familjer går igenom det, säger han till The Sun. 

Dier uppmärksammades år 2020 då han klev upp på läktaren för att hjälpa sin bror som hamnat i en dispyt. Landslagsstjärnan tvingades senare böta 400 000 och stängdes av i fyra matcher för agerandet. 

Inför VM i Qatar har Englands fotbollsförbund förstärkt säkerheten runt spelarnas familjer. 

– I Qatar gör vi som så att vi betalar för säkerhetsvakter som kommer att resa med familjerna. Qatar är faktiskt ett väldigt säkert land om du ser till siffrorna för gatuvåld. Vi förväntar oss inte problem, säger förbundets vd Mark Bullingham enligt The Mirror. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.