Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här firas Tomas Brolin av kändisarna på Stureplan

Tomas Brolin fyller 50 år i november. Foto: SVEN LINDWALL

I år fyller Tomas Brolin 50 år.

Den svenske fotbollsikonen firades stort en ”förfest” på en festlokal i centrala Stockholm på lördagen.

På gästlistan fanns mängder av svenska idrottsstorheter som Ingemar Stenmark, J-O Waldner och Pernilla Wiberg.

– Tomas fester är alltid roliga, fantastiskt kul, säger curlinglegenden Anette Norberg.

Tomas Brolin, evigt ihågkommen för VM-bronset sommaren 1994, fyller 50 år i november. Men redan nu firas den svenske fotbollsikonen.

Han bjöd in till festligheter på ett hotell vid Stureplan i centrala Stockholm på lördagen. Många svenska idrottshjältar och andra kändisar fanns på plats för att hylla Brolin. 

Bland andra sågs de alpina storstjärnorna Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg där liksom de dubbla OS-guldhjältarna och curlingprofilerna Anette Norberg och Anna Le Moine.

– Det var hög stämning. Alltid fantastiskt kul på hans fester, man träffar gamla vänner. Han säger att det här var en förfest inför 50-årsdagen i november, säger Anette Norberg

”Ett hjärta av guld”

Susanne Gunnarsson, kanotist med en rad VM- och OS-guld på meritlistan, festade med gode vännen Tomas Brolin och skriver att han har ”ett hjärta av guld”.

”Den här fina @tomasbrolin11 från VM 94 blir snart 50 år. Han är inte bara en fotbollsspelare. Han har ett hjärta av guld med båda fötterna på jorden”, skriver hon på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BzThR1dJbZf/

Också programledaren Jessica Almenäs firade med sin gamle vän.

”Idag har vi firat @tomasbrolin11 som fyller 50 i år! Han är inte bara bra på att göra fotbollsmål, han vet hur man fixar en riktigt bra fest också”, skriver hon på Instagram och fortsätter: 

”Har känt Tomas i 20 år nu, jäklar vad tiden går.”

https://www.instagram.com/p/BzTeeCHoCKg/

”Mister Fest”

Mia och Jesper Parnevik, Agneta Sjöberg, J-O Waldner, VM 94-hjälten Patrik Andersson och boxningsstjärnan Klara Svensson stod också på gästlistan.

– Tomas är ”Mister Fest”. Det blir alltid succé när han bjuder in till fest, säger Klara Svensson.

https://www.instagram.com/p/BzTH8A6oFI4/https://www.instagram.com/p/BzTREdDirP-/https://www.instagram.com/p/BzTMAOIpmQU/

Tomas Brolin är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har ett VM-brons från 1994, då han togs ut i Fifas världslag, och ett EM-brons från 1992. Han gjorde 26 mål på 47 landskamper och tilldelades Guldbollen som landets bästa fotbollsspelare två gånger.

Han nådde stora framgångar som proffsspelare i Parma i Italien. Han vann bland annat italienska cupen och Cupvinnarcupen med den klubben.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.