Det var under säsongsavslutningsmatchen mellan GIF Sundsvalls pojklag, födda 2009, och barnens föräldrar som rackarräven – med karaktäristisk vit svanstopp – plötsligt dök upp på planen – Västhagens Idrottsplats i Sundsvall.Det var under säsongsavslutningsmatchen mellan GIF Sundsvalls pojklag, födda 2009, och barnens föräldrar som rackarräven – med karaktäristisk vit svanstopp – plötsligt dök upp på planen – Västhagens Idrottsplats i Sundsvall.
Det var under säsongsavslutningsmatchen mellan GIF Sundsvalls pojklag, födda 2009, och barnens föräldrar som rackarräven – med karaktäristisk vit svanstopp – plötsligt dök upp på planen – Västhagens Idrottsplats i Sundsvall.
– Han ville kanske ta en plats i "Giffarna" så att de håller sig kvar i Allsvenskan, säger fotografen och filmaren Nicklas Norberg, 44.– Han ville kanske ta en plats i "Giffarna" så att de håller sig kvar i Allsvenskan, säger fotografen och filmaren Nicklas Norberg, 44.
– Han ville kanske ta en plats i "Giffarna" så att de håller sig kvar i Allsvenskan, säger fotografen och filmaren Nicklas Norberg, 44.

Här får laget i GIF Sundsvall förstärkning – av en räv

Publicerad

Här får föräldralaget i GIF Sundsvall förstärkning i säsongsavslutningsmatchen – av en lekfull räv.

– Han ville kanske ta en plats i "Giffarna" så att de håller sig kvar i Allsvenskan, säger fotografen och filmaren Nicklas Norberg, 44. 

För de rödbruna fotbollskonsterna hjälpte inte:

Åttaåringarna vann fajten.

Det var under säsongsavslutningsmatchen mellan GIF Sundsvalls pojklag, födda 2009, och barnens föräldrar som rackarräven – med karaktäristisk vit svanstopp – plötsligt dök upp på planen – Västhagens Idrottsplats i Sundsvall. 

Till allas förtjusning. 

– Han var helt orädd. Han sprang och jagade både barn och bollar, säger Nicklas Norberg som filmade rävens finter och passningar. Han var säkert med och spelade i 30 minuter. 

Några försök att jaga bort räven från gräset gjordes. Men det gick inte. Han kom hela tiden tillbaka för att vara med i fajten. 

"Han ville absolut vara med"

Det kändes verkligen som att han ville vara med och spela?

– Han ville absolut vara med. Han hämtade till och med tillbaka bollar som sparkats ut från planen. Vid tre-fyra tillfällen stal han bollen för oss under matchen (skratt).

Tyckte barnen att det var kul?

– Ja, de skrattade. Men när han började springa runt inne på planen, sprang barnen först åt motsatt håll. Men räven var snäll, bara lekfull, så det gjorde absolut ingenting. Han ville bara spela och spela.

Vem som vann matchen då? Barnen, förstås

Hur gick det i själva matchen?

– Barnen vann, till slut. Men det var hårt, en tuff match. Räven ville hjälpa oss vuxna, kanske (skratt). Eller så ville han ta en plats i "Giffarna" så att de håller sig kvar i Allsvenskan

Efter att räven spelat färdigt försvann den ut från planen – och in i ett närliggande naturområde. Senare på kvällen var Nicklas Norberg tillbaka på idrottsplatsen eftersom han glömt kvar en jacka. 

– Jag frågade en kille om de hade sett en försvunnen jacka. Då skämtade han med mig och sa: "Det är nog räven som har tagit den." Så den här räven är nog rätt känd för att vara där och plocka bollar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag