Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här bryter det ut nya oroligheter på läktaren

Oroligheter på läktaren i London.
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Polis och ungerska fans drabbade samman.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ungern har varit inblandat i en ny publikskandal.

Borta mot England hamnade fansen i slagsmål med polis på Wembleys läktare i inledningen av matchen.

”Stämningen är väldigt instabil i det hörnet av Wembley, skriver BBC:s fotbollschef Phil McNulty.

När England mötte Ungern i VM-kvalet tidigare i höst drog delar av publiken till sig uppmärksamhet.

Rasistiska glåpord mot bland annat Raheem Sterling och Jude Bellingham gjorde att Ungern straffades med böter på knappt två miljoner kronor och spel inför tomma läktare mot Albanien i lördags. Fifa meddelade också att Ungern riskerar ytterligare straff om samma sak händer ännu en gång.

I tisdagens bortamatch mot England blev det ytterligare stökigheter när Ungern gästade England på Wembley. I inledningen av matchen sågs ungerska supportrar slåss med polis på läktaren. 

Bråk på Wembley

Enligt BBC:s kommentator John Murray fanns kravallpolis på läktaren och scenerna kritiseras nu i England.

”Det såg ut som att polis och publikvärdar jagades bort och det var verkligen fult. Ungerns fans hade redan hånat de engelska spelarna som knäböjde och stämningen är väldigt instabil i det hörnet av Wembley, skriver BBC:s fotbollschef Phil McNulty som är på plats på Wembley.

”Fifas misslyckande med att straffa Ungern ordentligt har helt enkelt gjort att (några av) deras fans känner känner ännu mer mod att bete sig så här aggressivt”, skriver The Times fotbollschef Henry Winter på Twitter.

”Funkar inte”

”De här supportrarnas uppförande på hemmamatcher har gjort att matcher spelas utan publik. Det är tydligt att de här bestraffningarna inte funkar för att ändra beteendet”, skriver AP-reportern Rob Harris.

Trots oroligheterna spelades matchen på och Ungern tog ledningen på straff genom Roland Sallai i den 24:e minuten. Därefter kvitterade John Stones för England.

Matchen slutade 1-1.

Victor Nilsson Lindelöf funderar på vad hans barn ska heta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.